Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Umrla od infarkta

Bebi ovisnoj o heroinu slomili 13 rebara?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Chellsey Essex rođena je ovisna o heroinu i imala je 13 slomljenih rebara kada je u siječnju 2007. u dobi od tri mjeseca umrla od srčanog udara.

Beba je umrla samo nekoliko tjedana nakon što je smještena u udomiteljsku obitelj, pokazalo je izvješće. Ozljede koje je beba imala po tijelu bile su tako strašne da je policija naredila istragu, no nema dokaza da su one uzrokovale smrt. Chelsey Essex svoj je kratni život provela vrlo bolesna jer je njezina majka bila ovisnica o heroinu.

Pročitajte i ovo Ilustracija tri tjedna kasnije Slučaj bebe s teškim ozljedama: Iz bolnice stigla dobra vijest, policija još uvijek tapka u mraku Ilustracija za europsko tržište Prilagođeni spremnici, dogovorene rute i više od 20 paketa: USKOK podigao optužnicu protiv švercera droge

Snažno stiskanje

Obdukcija Chelseyina tijela pokazala je da je imala slomljena rebra, a nevjerojatno je kako to nitko nije primjetio dok je beba bila živa. Izvješće govori da su djevojčici rebra najvjerojatnije slomljena četiri tjedna prije smrti, kada je stigla u udomiteljsku obitelj, a procijenjeno je da je do njih došlo zbog 'snažnog stiskanja odrasle osobe'.

Briga nije bila prema standardima

Zastrašujuće izvješće bacilo je tako novo svjetlo na udomiteljsku obitelj u koju je bila smještena 3-mjesečna djevojčica, odnosno na gospodina i gospođu A,  i na agenciju koja odlučuje u kakve će obitelji djeca bi smještena. Tako je otkriveno da je već nekoliko optužbi stiglo na račun udomitelja.

'Profesionalcima bi dječja sigurnost trebala biti na prvom mjestu. Briga o tromjesečnoj djevojčici sigurno nije bila prema standardima po kojima bi mi željeli da se o djeci brine. Poduzet ćemo sve potrebne korake kako riješili probleme s kojima se susreću mladi ljudi i pojačati nadzor u udomiteljskim obiteljima', rekla je dječja pravobraniteljica Judith Dodd.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene