Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Princeza je pronašla muža, ali on ipak nije princ. Švedska kraljevska kuća objavila je zaruke princeze i prijestolonasljednice Victorije. Kraljevska je obitelj u Švedskoj popularna, a najava vjenčanja izazvala je golemo zanimanje medija. Tim više što budući suprug nije plave krvi.


Švedska princeza nije dočekala princa na bijelom konju. Odabranika svog srca pronašla je u fitness centru. Udat će se za običnog građanina. Vijest o zarukama koju je cijela zemlja dugo iščekivala, objavio je budući punac. Romansa 31-godišnje švedske prijestolonasljednice Victorie i vlasnika fitness centra počela je prije sedam godina. 35-godišnji Daniel Westling bio je njezin osobni trener.

Vezani članci Julian Assange (Foto: AFP) Švedska odbacuje optužbe protiv Juliana Assangea za silovanje: "Dokazi nisu dovoljno jaki" Kralj Carl Gustaf (Foto: Getty Images) Novi trend u kraljevskim obiteljima? Švedski kralj jednim potezom oduzeo titule unucima

Šveđanima se budući bračni par sviđa. Daniel Westling će nakon vjenčanja postati princ Daniel, vojvoda od Vastergotlanda. Pred medijima je i dalje nervozan, iako se pomalo navikava na svjetla reflektora.

Kralj je u skladu sa švedskim ustavom, odobrenje za vjenčanje zatražio i od vlade. Švedski monarh nema nikakve političke ovlasti. Uloga mu je uglavnom ceremonijalna predstavlja zemlju u svijetu i prima strane uglednike. Svake godine također predaje prestižnu Nobelovu nagradu. Princeza Vicotria postala je prijestolonasljednica kada je Švedska 1980-te promijenila ustav i prva na svijetu odredila da prvorođeno dijete nasljeđuje prijestolje bez obzira na spol.