Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izabranik je fitness trener

Udaje se švedska princeza

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Princeza je pronašla muža, ali on ipak nije princ. Švedska kraljevska kuća objavila je zaruke princeze i prijestolonasljednice Victorije. Kraljevska je obitelj u Švedskoj popularna, a najava vjenčanja izazvala je golemo zanimanje medija. Tim više što budući suprug nije plave krvi.

Švedska princeza nije dočekala princa na bijelom konju. Odabranika svog srca pronašla je u fitness centru. Udat će se za običnog građanina. Vijest o zarukama koju je cijela zemlja dugo iščekivala, objavio je budući punac. Romansa 31-godišnje švedske prijestolonasljednice Victorie i vlasnika fitness centra počela je prije sedam godina. 35-godišnji Daniel Westling bio je njezin osobni trener.

Pročitajte i ovo Tri osobe pregazio vlak u Švedskoj Nisu ga vidjeli Velika tragedija u Švedskoj: Teretni vlak pregazio troje ljudi Ilustracija Velika prijetnja "Ako Ukrajina padne, ovo je sljedeća meta": Bivši general otkrio Putinov sljedeći cilj

Šveđanima se budući bračni par sviđa. Daniel Westling će nakon vjenčanja postati princ Daniel, vojvoda od Vastergotlanda. Pred medijima je i dalje nervozan, iako se pomalo navikava na svjetla reflektora.

Kralj je u skladu sa švedskim ustavom, odobrenje za vjenčanje zatražio i od vlade. Švedski monarh nema nikakve političke ovlasti. Uloga mu je uglavnom ceremonijalna predstavlja zemlju u svijetu i prima strane uglednike. Svake godine također predaje prestižnu Nobelovu nagradu. Princeza Vicotria postala je prijestolonasljednica kada je Švedska 1980-te promijenila ustav i prva na svijetu odredila da prvorođeno dijete nasljeđuje prijestolje bez obzira na spol.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene