Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Poludjeli napadač ubio je svećenika, a zatim nožem ozlijedio i sam sebe nakon čega je savladan i zadržan do dolaska policije. Sve se dogodilo tijekom nedjeljne mise u crkvi u Maryvilleu u američkoj državi Illinois.


Policija je izjavila kako se 45-godišnji svećenik Fred Winters pokušao obraniti Biblijom nakon čega je ona eksplodirala stvarajući efekt konfeta. Načelnik policije rekao je da je oko 150 ljudi, koliko je pohodilo misu, vjerovalo kako se radi o parodiji tijekom službe u Prvoj baptističkoj crkvi. Dodao je kako je samo jedan od četiri hitaca pogodio i ubio svećenika koji je u toj crkvi služio 22 godine.

Napadač je u crkvu ušao kratko nakon 8 sati ujutro, te razgovarao sa svećenikom nakon čega je izvadio pištolj i zapucao. Pištolj se zaglavio pa je napadač izvukao nož i zadao si ozlijede, nakon čega su ga savladala dvojica ministranata koja su također ozlijeđena. Ne zna se jesu li se svećenik i napadač poznavali. Winters je preminuo u bolnici dok stanje napadača još uvijek nije poznato.

Vezani članci Napad nožem, ilustracija 19-godišnjakinja nožem pokušala ubiti 24-godišnjaka: Izbola ga je po trupu i rukama Francuska policija, ilustracija Novi napad u Francuskoj: U Lyonu pred crkvom ranjen pravoslavni svećenik, uhićena jedna osoba