Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivšu medicinsku sestru Generu Anne Jones iz Texasa koja je 1984. godine dobila 99 godina zatvora zbog ubojstva djeteta od 15 mjeseci, sumnjiči se za ubojstvo još 46 djece.


Prašina se digla kada su vlasti Texasa, unatoč sumnji da je usmrtila 46 djece, odlučile pustiti Generu na slobodu, prenosi ABC News.

Vezani članci U Rapainu Klancu kod Brinja ubijen muškarac - 2 Prijeti mu do 40 godina zatvora: Istražni zatvor za sina kojeg sumnjiče da je sjekirom u snu zatukao oca Talijanska policija, ilustracija Zločin koji je zgrozio Italiju: Muškarac iz Hrvatske ubio svoje dijete (2), mučio ga i na njemu gasio čikove

Jones je 80-ih godina radila kao medicinska sestra u pedijatrijskoj klinici Bexar, a osuđena je 1984. godine zbog davanja prevelike doze lijekova za opuštanje mišića djetetu starom 15 mjeseci.

Svih 46-ero djece je poginulo za vrijeme smjena Genere Jones, a velika većina djece su bili njeni pacijenti. Djeca su umirala uglavnom od smrtonosnih doza lijekova, zapisano je u dnevniku bolnice.

>> Tenk usmrtio ročnika: 'Ako je bilo propusta, poduzet ćemo mjere protiv odgovornih'

Genera bi trebala biti puštena na slobodu 2018. godine, a tužiteljstvo Teksasa poduzima sve mjere kako nebi došlo do oslobađanja. Također, tužiteljstvo poziva sve roditelje čije je dijete preminulo između 1978. i 1982. godine u Bexar bolnici da jave policiji.

Po Teksaškom zakonu je određeno da ukoliko je zatvorenik poslušan i sudjeluje u zatvorskim aktivnostima, može biti pomilovan prije isteka kazne određene na sudu. Genera Jones je odslužila tek trećinu presuđene kazne.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook