Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije službeno potvrđeno

Objavljeno što je ISIS namjeravao napraviti s Amerikankom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Anonimni dužnosnik američke vlade otkrio je medijima što se događalo s američkom taokinjom koja je bila završila u rukama džihadista Islamske države.

Neimenovani dužnosnik američke vlade rekao je američkim medijima da nije razjašnjeno je li Mueller bila nagovorena, prisiljena ili prodana kao partnerica jednom od džihadističkih boraca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna TRUMPOVA UREDBA IMAJU MJESEC DANA VREMENA Američki vojni vrh morat će izraditi novi plan za borbu protiv ISIS-a Slika nije dostupna Ziad Kharoufa DŽIHADISTIČKI "GOEBBELS" UBIJEN U ZRAČNOM UDARU Pravda udijeljena tvorcu zločinačke propagande

Prema obavještajnim podacima koje navodi neimenovani dužnosnik, Mueller je zapravo bila u statusu mladenke za nekog od pripadnika ISIS-a, no službeno američka vlada poriče bilo kakve glasine o Mueller i njezinom statusu u zarobljeništvu.

FOTO Obitelj objavila posljednje pismo djevojke ubijene u rukama IS-a

"Američka vlada nastavlja s analizom informacija vezanih za Kaylino zatočeništvo, ali ne potvrđuje niti jednu od više teorija oko uvjeta tijekom trajanja njezinog zatočeništva", istaknula je Bernadette Meehan, glasnogovornica američkog Nacionalnog vijeća sigurnosti za CNN.

Roditelji Kayle Mueller objavili su u utorak kako imaju potvrdu da je njihova kći, koja je 2013. oteta u Siriji, mrtva. ISIS je obitelji poslao privatnu poruku tijekom proteklog vikenda s detaljima oko njezine smrti.

U poruci su bile i fotografije. Na jednoj je zamotana u pogrebnu odoru, ali se dovoljno vidjelo da su je članovi obitelji i istražitelji mogli identificirati.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene