Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posljednja američka taokinja

FOTO Obitelj objavila posljednje pismo djevojke ubijene u rukama IS-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obitelj ubijene humanitarke objavila je njezino posljednje pismo...

SAD su potvrdile smrt humanitarke Kayle Mueller, posljednje od američkih talaca za koje se zna da ih je bila otela Islamska država.Odavajući joj počast američki predsjednik Barack Obama rekao je da "ona predtavljaono što je u Americi". Njezina obitelj shrvana tugom je primila vijest te su u javnost pustili i njezino pismo, koje je napisala tijekom zatočeništva, prenosi BBC.

Pročitajte i ovo Dostava pošiljaka: Ilustracija - 5 Gdje je zapelo? Je li ovo rekord? Poslali pošiljku na kratku relaciju, nevjerojatno koliko je putovala: "Čak i u vrijeme rata je pošta funkcionirala točno u dan" Slika nije dostupna 'Treba ih razoriti' Obama želi intenzivirati američku kampanju protiv IS-a

U pismu koje je napisala 2014. godine, Kayla Mueller pokušava umiriti obitelj, istaknuvši da se prema njoj odnose s najvišim poštovanjem i pažnjom. Pisala je kako se svakoga dana moli i trudi u svemu vidjeti dobro. 'Mama mi je uvijek govorila da je na kraju jedino što doista imamo jest Bog.'

Amerikanka u rukama džihadista ipak je - mrtva

"Mogu pisati pismo tek odlomak po odlomak u datom vremenu, a sama pomisao na sve vas tjera me u plač. Znam da biste željeli da ostanem snažna. To upravo i radim", napisala je u pismu ubijena Mueller.

Obama je odbacio sugestije da su SAD mogle učiniti puno više u pokušaju oslobađanja Kayle Mueller. "Posvetili smo enormna sredstva kako bismo oslobodili taoce diljem svijeta", istaknuo je Obama.

Niti Bijela kuća, niti Kayini roditelji medijima nisu naveli okolnosti u kojima je ona ubijena.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene