Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U napadu američkih komandosa u Somaliji u ponedjeljak je ubijen jedan od najtraženijih operativaca al-Kaide u Africi koji je na popisu najtraženijih terorista FBI-a, izvijestio je u ponedjeljak ABC News.


Za ubijenog terorista Saleha Ali Nabhana vjeruje se da je 1998. sudjelovao u napadima na američka veleposlanstva u Keniji i Tanzaniji. Također se vjeruje da je organizirao bombaški napad na hotel u Mombasi, u Keniji 2002., te neuspjeli raketni napad na izraelski putnički zrakoplov na uzletištu u Mombasi. Više izvora kazalo je za ABC News da je najmanje jedan američki helikopter pucao na konvoj u kojem je bio sumnjivi operativac al-Kaide, na jugu Somalije.

Vezani članci Slika nije dostupna NAPADNUTA BAZA AFRIČKE UNIJE 'Mrtvih vojnika i zapaljenih automobila ima posvuda' Slika nije dostupna Kenija bombardirala dva logora al Šababa u Somaliji

Jedan brod američke ratne mornarice iz blizine je pratio situaciju kako bi osigurao nužnu potporu. Ali Nabhanova smrt još nije službeno potvrđena, no izvori su kazali za ABC News da je njegove tjelo u rukama američkih snaga. Ali Nabhan, 28-godišnji Kenijac, jedan je od najtraženijih terorista na popisu američkog Saveznog istražnog ureda (FBI). (Hina)