Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ubijen kenijski oporbeni zastupnik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kenijski oporbeni zastupnik David Kimutai Too ubijen je iz vatrenog oružja u gradu Eldoretu u Rift Valleyu i on je već drugi zastupnik iz redova Narančastog demokratskog pokreta koji je ubijen ovog tjedna.

S njim je ubijena i neidentificirana žena.

Pročitajte i ovo Eksplozija u Keniji Tragedija u Keniji VIDEO Strašna eksplozija kamiona s plinom: Ozlijeđeno gotovo 300 ljudi, među poginulima je i dijete Ilustracija Policija još vodi istragu Nakon optužbi o krađi u otmjenim trgovinama, zastupnica dala ostavku: "Podbacila sam, žao mi je"

Vođa ODM-a Raila Odinga rekao je kako je riječ o 'politički motiviranom smaknuću' i 'uroti kojoj je cilj oslabiti većinu ODM-a u parlamentu'. Međutim, kenijska policija tvrdi da je riječ o 'zločinu iz strasti' te da je jedna osoba već uhićena.

Početkom tjedna zastupnika ODM-a Mugabea Werea ubila su dvojica muškaraca ispred njegove kuće u Nairobiju. Were je bio prvi političar koji je ubijen u valu nasilja koji je preplavio zemlju nakon što je 27. prosinca Mwai Kibaki ponovno izabran za predsjednika. Njegovu pobjedu na izborima osporio je čelnik ODM-a Raila Odinga.

Tijekom mjesec dana u Keniji je ubijeno 900 ljudi, a približno 250.000 je izbjeglo u sukobima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene