Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ubijen glavni urednik neovisnog lista u Bagdadu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Irački novinar Mohan al-Dhahr, glavni urednik neovisnog dnevnika al-Mašriq, ubijen je u nedjelju ispred svoje kuće u Bagdadu, javlja France presse.

Vijest o njegovu ubojstvu objavio je glavni tajnik Udruženja iračkih novinara dodajući kako je u Iraku od američke invazije 2003. ubijeno ukupno 190 novinara.

Pročitajte i ovo Nuspojave ibuprofena Opasne nuspojave UZNEMIRUJUĆE Uzela lijek koji Hrvati obožavaju i proživjela pakao: "Ovakvi slučajevi su rijetki, ali.." Ilustracija Opasna zemlja Pronađeno tijelo nestalog novinara: Ubijen tupim predmetom u glavu, poznato o čemu je zadnje pisao

Ubijeni novinar bio je šijit podrijetlom s juga Iraka, a ubijen je u većinski sunitskoj četvrti na zapadu glavnoga grada.

U međuvremenu, američki vojnici izveli su raciju u jednoj bagdadskoj džamiji uhitivši pritom trojicu iračkih pobunjenika i ranivši jednu ženu.

Tu inače rijetku operaciju američke snage izvele su jer se u džamiji nalazio terorist povezan s krijumčarenjem oružja i eksploziva iračkim pobunjenicima.

Sumnjivac je uhićen zajedno s još dvojicom suradnika, objavila je američka vojska.

Irački vojnici oslobodili su pak u Bagdadu savjetnika u iračkom ministarstvu obrane Tamera Sultana kojeg su dan ranije oteli militanti, javlja dpa.

U sukobima u Mosulu u nedjelju poginula su dvojica policajaca, a trojica su ozlijeđena, objavila je mjesna policija, a prenosi Associated Press.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene