Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Veneciji su uhićena tri držvavljanina Kosova, pod sumnjom da su pokušali dići most Rialto, jedan od najpoznatijih simbola grada. Policija je uspjela identificirala terorističku bazu.


U  Veneciji su uhićena tri džihadista, točnije tri državljanina Kosova,  pod sumnjom da su pokušali dići čuveni most Rialto, jedan od najpoznatijih simbola grada. Policija je identificirala terorističku bazu koja je funkcionirala u samom središtu Venecije, piše Corriere del Veneto.

Vezani članci Noževi i škare Novozelandske trgovine s polica uklanjaju noževe i škare Gordan Akrap Stručnjak za sigurnost: "Postoji opasnost od terorizma, prestankom pandemijskih mjera mogla bi se povećati"

Džihadisti su otkriveni prema sumnjivim društvenim kontaktima i mjestima koje su svakodnevno posjećivali. Analizom njihovih navika uočeno je da prolaze kroz proces islamske radikalizacije.

Uhićeni su tijekom akcije policije i karabinjera ispred kazališta La Fenice. Svi su imali dozvole za boravak u Italiji, a najmanje dvojica bili su konobari u jednom kafiću.

Policija je u sklopu protuterorističke akcije izvršila pretrese na 12 lokacija od čega je čak njih 10 u povijesnom središtu Venecije.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju