Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SVI SU NA SIGURNOM

U tunelu u Švicarskoj zapalio se autobus u kojem su bili splitski srednjoškolci

Izgorio autobus koji je prevozio srednjoškolce (Foto: Dnevnik.hr)
Izgorio autobus koji je prevozio srednjoškolce (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Izgorio autobus koji je prevozio srednjoškolce (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
"Svi se učenici sada nalaze u jednom vatrogasnom domu u blizini tunela u kojem se dogodila nesreća. Svi su na sigurnom i na toplom. Agencija sada pronalazi zamjenski autobus da ih vrati kući", kazao je otac jednog srednjoškolca.

Autobus koji je prevozio splitske srednjoškolce danas se u Švicarskoj zapalio i potpuno izgorio. Mladi Splićani ondje su bili na izletu. Po dosad poznatim informacijama, svi su na vrijeme izašli iz autobusa i nitko nije ozlijeđen.

Pročitajte i ovo Anja Perković i Miljenko Gočin - 3 Detalji nesreće Zašto je sletio s ceste autobus pun djece? "Čovjek je bio odgovoran i procijenio da je bolje skliznuti u odvodni kanal" Ilustracija Autobus je na pregledu Policija objavila detalje strašne nesreće kod Čazme: S ceste sletio autobus pun djece, dvoje u bolnici

"Javio mi se sin nakon ove nesreće i odmah je naglasio da su svi dobro. Ipak, prvih sat vremena proveo sam u strepnji jer nisam znao bilo kakve detalje, a nakon sat vremena jedva sam uspio dobiti sina. Autobus se zapalio i izgorio u tunelu", kazao je otac jednog učenika, prenosi Dalmacija danas.

"Svi se učenici sada nalaze u jednom vatrogasnom domu u blizini tunela u kojem se dogodila nesreća. Svi su na sigurnom i na toplom. Agencija sada pronalazi zamjenski autobus da ih vrati kući, a kako će prijeći granicu kada su im izgorjeli dokumenti, nije mi poznato", rekao je on.

Autobus s 52 putnika vraćao se sa skijanja kad se zapalio u vožnji u blizini švicarsko-francuske granice, ali su putnici na vrijeme evakuirani pa nitko nije ozlijeđen, potvrdio je Hini voditelj puta Gordan Drašinac.

Motor se iznenada zapalio, nakon čega su putnici, zahvaljujući munjevitoj reakciji vozača na vrijeme napustili vozilo, dodao je Drašinac. Među 52 putnika u autobusu hrvatskog prijevoznika Autotrans, po njegovim riječima, bilo je 48 učenika.

Autobus je u cijelosti izgorio, a od vatre je spašeno 80-ak posto prtljage, kazao je Drašinac. Dodao je da su švicarski vatrogasci i predstavnici Crvenog križa intervenirali desetak minuta nakon nesreće, a na teren su izašli i pripadnici policije.

O svemu je odmah upoznato i veleposlanstvo Hrvatske u Švicarskoj koje se angažiralo u pružanju pomoći.

U autobusu su bili splitski učenici iz MIOC-a od kojih su nekima izgorjele stvari pa im je hrvatsko veleposlanstvo u Švicarskoj izdalo zamjenske dokumente, doznaje se od Ministarstva vanjskih i europskih poslova (MVEP).

MVEP dodaje da su učenici švicarskim zamjenskim autobusom krenuli prema Milanu gdje će ih preuzeti hrvatski prijevoznik.

Autobus se zapalio oko 13:10 sati u tunelu Schallberg u mjestu Ried-Brigue, objavila je na Twitteru policija kantona Valais. Dodala je da je oštećen zid tunela i da je promet zatvoren, prenio je švicarski dnevnik Le Matin u digitalnom izdanju.

Vijest o požaru hrvatskog putničkog autobusa prenio je i švicarski portal 20min koji napominje da su 52 putnika izašla iz vozila i napustila mjesto nesreće, a procjenjuje se da će materijalna šteta biti velika. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene