Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U trbuhu Litvinenka pronađeni nepoznati predmeti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravstveno stanje bivšeg ruskog špijuna Aleksandra Litvinenka, koji se u londonskoj bolnici bori za život nakon što je otrovan, dodatno se pogoršalo, izvješćuje njemačka agencija DPA pozivajući se na priopćenje University College Hospitala.

Litvinenkovo stanje je "vrlo ozbiljno", rekla je glasnogovornica bolnice u kojoj se nalazi 41-godišnji prebjeg iz bivše ruske obavještajne službe KGB, prenosi agencija. Litvinenko se u bolnici nalazi pod stalnom paskom ne samo liječnika već i policije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rusi zabranili Britancima ispitivanje Trepaškina Slika nije dostupna Britanci traže pomoć Rusije, Grci testiraju na polonij

BBC javlja da su prilikom rendgenskog snimanja u njegovim crijevima pronađena tri malena okrugla tamna predmeta koji bi mogli biti svojevrsni paketići. Pretpostavlja se da se jedan od njih raspao. Dužnosnici bolnice, međutim, nisu htjeli potvrditi mogućnost da su predmeti povezani s njegovim stanjem. 

Litvinenku je pozlilo 1. studenoga nakon što je objedovao u jednom londonskom 'sushi' baru, podsjeća AFP. Pretpostavlja se da su mu bili otrovani hrana i piće, no za sada je javnosti poznato vrlo malo detalja.

Sam Litvinenko smatra da se iza napada na njega krije ruska tajna služba FSB, proizašla iz KGB-a, no Rusija odbacuje te optužbe. Istragu vodi protuteroristički odjel Scotland Yarda. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene