Škotska prijestolnica danas je bila pod opsadom policije nakon dojave da je troje ljudi nasmrt izbodeno na stubištu jednog hotela u središtu grada.


Napadača je navodno ubila policija, a objavljeno je da je izboden i jedan policajac. Iz policije su dodali i da je situacija pod kontrolom te da više nema opasnosti za građane.

Vezani članci Nož u ruci, ilustracija (Foto: Getty) Užas u Valpovu: Mladić nožem nasrnuo na članove obitelji i teško ih ozlijedio, uhićen 15 minuta nakon napada Menstrualne potrepštine, ilustracija U Škotskoj besplatni ulošci i tamponi za sve žene: ''Menstruacija ne prestaje tijekom pandemije''

Tamošnji ministar pravosuđa Humza Yousaf na Twitteru je objavio i kako je vlada upoznata s razvojem situacije, javlja BBC.

Craig Milroy, koji radi u zgradi preko puta hotela, za PA je izjavio kako je vidio da hitna pomoć odvozi četvero ozlijeđenih.

„Vidio sam čovjeka na tlu, afričkog podrijetla, bosih nogu. Netko mu je na tlu pridržavao jednu stranu tijela na kojoj je očito imao ozljedu, no ne znam je li riječ o ubodu ili prostijelnoj rani“, ispričao je dodavši kako misli da se radi o žrtvi, a ne napadaču.

„Izašli smo van, ali su nam policajci ubrzo rekli da se vratimo u zgradu i zaključamo vrata“, rekao je.

Napad se dogodio samo šest dana nakon napada u engleskom gradu Readingu kada su ubijena trojica muškaraca.