Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik srbijanskog Nacionalnog vijeća za suradnju s Haškim tribunalom (ICTY) Rasim Ljajić izjavio je za beogradske Večernje Novosti da se potrage za haškim bjeguncima neprestano vode na teritoriju cijele Srbije.


Ljajić je rekao da se poduzima sve kako bi netko od optuženika bio u Den Haagu do početka prosinca ili kraja siječnja iduće godine, kada se očekuje potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju Srbije s EU.

Vezani članci Slika nije dostupna Ljajić: Siguran sam da su Amerikanci pregovarali s Karadžićem Slika nije dostupna Komšić i Silajdžić protiv Koštuničina prijedloga

Na pitanje jesu li na tragu Mladiću ili nekom drugom haškom
optuženiku, Ljajić je odgovorio: "Nažalost, nismo, a i da jesmo to ne bih otkrio".

Borimo se s vremenom i činjenicom da se odbjegli haški optuženici odlično skrivaju, rekao je Ljajić, dodajući da Carla del Ponte dolazi u Beograd 3. prosinca, a 10. prosinca podnosi izvješće Vijeću sigurnosti UN-a, o kojemu ovisi potpisivanje Sporazuma o pridruživanju i stabilizaciji Srbije s EU.

U povodu nagađanja da bi Srbija sporazum s EU mogla potpisati i bez izručenja Mladića, Ljajić je rekao "da to nije strategija Srbije, ali ako se to dogodi i bez izručenja Mladića, onda je bolje po Srbiju".