Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministar unutarnjih poslova

'U Srbiji je stanje stabilno, ali su mjere sigurnosti pojačane'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sigurnosne mjere u Srbiji, nakon uhićenja haškog optuženika Ratka Mladića, pojačane su oko glavnih institucija u zemlji, ali stanje je stabilno, ocijenio je srbijanski ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić.

'Stanje u Srbiji je stabilno, ali mjere sigurnosti su pojačane, posebno u cilju zaštite važnih institucija poput Specijalnog suda za ratne zločine, državnih institucija i stranih predstavništava', rekao je ministar. 'Dosad nismo registrirali značajnije incidente koji bi narušavali javni red', dodao je.

Upitan o rizicima skupa koji je za nedjelju navečer u središtu Beograda najavila ultranacionalistička Srpska radikalna stranka, Dačić je rekao kako očekuje da će proći mirno. Ratko Mladić je, poručio je njegov odvjetnik Miloš Šaljić novinarima, također u subotu pozvao svoje pristaše 'na mir', kazavši da ne želi ni krv ni sukobe.

'Mladić je svoje ljude pozvao na mir. On ne želi da se prolijeva krv. Ne želi biti razlogom incidenata', rekao je odvjetnik pred Specijalnim sudom gdje se njegov klijent nalazi u pritvoru. 'Zna da će biti prebačen u Haag, ne zna kada ali dotad želi mir', rekao je.

Srbijansko pravosuđe odlučio je da su ispunjeni uvjeti za Mladićevo izručenje Haaškom sudu, a rok za podnošenje žalbe je tri dana i istječe u ponedjeljak. Mladićev je odvjetnik najavio žalbu.

Mladića je u subotu navečer, kako prenosi agencija Beta, pregledala predsjednica srbijanskog parlamenta Slavica Đukić Dejanović, po struci neuropsihijatrica. Ona je, navodi Beta, kazala da je 'obavila pregled haškog optuženika Ratka Mladića', ali da o tome ne može iznositi detalje zbog profesionalne liječničke tajne. (Hina)

Pročitajte i ovo Hrvoje Vojković Poduzetnik i političar Vojkoviću presudili tulipani i božuri: Pokušao izvući 400.000 eura Lutke Aleksnadra Vučića i Vladimira Putina na karnevalu u Kaštel Starom Poslana prosvjedna nota Srpska vlast uzrujana zbog prizora iz Kaštela: "Da smo mi to napravili, cijela Europa bi nam sjela na kičmu"

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene