Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Uhićene smo i optužene za pljačku', napisala je na Twitteru Nadežda Tolokonjikova.


Dosad se činilo da će Olimpijske igre u Sočiju proći bez većih političkih nuspojava, a onda su u utorak uhićene dvije članice grupe Pussy Riot. Iako su djevojke kao razlog uhićenja navele razbojništvo, prema pisanju CNN-a vlastima je zasmetala njihova namjera da u Sočiju snime antiputinovsku pjesmu. 'Putin će vas naučiti voljeti domovinu' naziv je pjesme zbog koje su pritvorene. U Soči su stigle prosvjedovati protiv nedostatka slobode govora.

Vezani članci Incident na finalu Hrvatska-Francuska u finalu SP-a u Rusiji (Foto: AFP) - 1 Ekipi zbog koje je Lovren pobjesnio na finalu SP-a sud odredio 15 dana zatvora Članovi skupine Pussy Riot upali na teren tijekom finala (Foto: AFP) Aktivistima koji su upali na teren tijekom finala prijeti 15 dana zatvora

'Uhićene smo i optužene za pljačku', napisala je na Twitteru Nadežda Tolokonjikova. Marioa Aljohina također je potvrdila da je uhićena.

Djevojke su privedene u središnjem Sočiju, 30-ak kilometara sjeverno od glavnih olimpijskih borilišta. Osim njih policija je privela i druge aktiviste.

Pussy Riot: Mi i dalje želimo raditi ono zbog čega su nas i strpali u zatvor

Članice benda uhićene su i 2012. godine. One su bile osuđene na dvije godine zatvora za huliganstvo zbog punk-molitve u Hramu Krista Spasitelja u Moskvi. Prosvjedovale su protiv Vladimira Putina. Puptene su na slobodnu upravo njegovom amnestijom, ali su naglasile da se njihov stav prema njemu zbog toga nije promijenio.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook