Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ANTIRATNA TURNEJA

Članica Pussy Riota za Dnevnik Nove TV uoči koncerta u Zagrebu: "Mislim da bismo trebali biti više zabrinuti zbog diktature"

Aktualno Galerija Olga Borisova - 2 Olga Borisova - 2 Foto: DNEVNIK.hr Viktorija Bednjanec Viktorija Bednjanec Foto: DNEVNIK.hr Muzej suvremene umjetnosti - 1 Muzej suvremene umjetnosti - 1 Foto: DNEVNIK.hr Muzej suvremene umjetnosti - 2 Muzej suvremene umjetnosti - 2 Foto: DNEVNIK.hr +1 Muzej suvremene umjetnosti - 3 Galerija 1/6 >>
Članica benda čije su pjevačice završavale u sibirskom zatvoru zbog pjevanja protiv Putina, večeras će pjevati u Zagrebu. Prije koncerta s njom je razgovarala reporterka Dnevnika Nove TV Viktorija Bednjanec.

U ponedjeljak navečer u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti nastupa grupa Pussy Riot, a s Olgom Borisovom, jednom od članica, razgovarala je reporterka Dnevnika Nove TV Viktorija Bednjanec.

Nakon aneksije Krima, Putin je shvatio da sankcije nisu toliko oštre i išao je sve dalje, kaže Borisova. Otkako je počeo rat u Ukrajini, puno njezinih prijatelja je u zatvoru, dosta ih je pobjeglo iz Rusije, kao i ona.

"Svi mediji, nezavisni mediji koje sam ja koristila, su sada strane agencije ili ekstremističke skupine ili neželjene organizacije. Puno je ljudi poginulo, a tek je sad Zapad odlučio uvesti prave sankcije Rusiji", kaže Borisova.

Članica Pussy Riota i sama je bila na dosta prosvjeda, više puta ju je privodila policija. Na pitanje mijenja li se svijet nabolje, idemo li naprijed, odgovara kako bi trebali više raditi na tome.

"Države kao Rusija, Bjelorusija, Turkmenistan, imaju puno problema jer su polu-diktature i diktature. Mislim da bismo trebali biti više zabrinuti zbog diktature i više raditi da pomognemo tim ljudima i zaustaviti takve režime", naglašava.

Poruka turneje Pussy Riota pod nazivom "Protiv rata" je da su uz Ukrajinu.

Pročitajte i ovo Marija Aljohina ČLANICA PUSSY RIOTA Putinova kritičarka s crne liste uspjela je kao u filmu pobjeći iz Rusije: ''Još posve ne razumijem što sam učinila''

Pročitajte i ovo Pjotr Verzilov tijekom privođenja u Moskvi (Foto: Arhiva/AFP) Uzrok bolesti tek se utvrđuje Ruski aktivist protestne skupine Pussy Riot, žrtva mogućeg trovanja, izašao iz bolnice

"Ova priča, Mašina priča, temeljena na njezinoj knjizi koju sam uređivala, je priča o izboru. Dakle, želimo inspirirati ljude da pokrenu svoje akcije, da prosvjeduju protiv Vlade ako ih ne odobravaju. Pogotovo sad kad imamo rat u Ukrajini, želimo skupiti novac za pomoć ukrajinskoj bolnici u Kijevu, želimo pričati o ratu u Ukrajini i kako je važno da stojimo zajedno, cijeli svijet protiv toga", poručila je Olga Borisova.

Koncert Pussy Riota je u sklopu manifestacije Ljeto u MSU, a održava se na platou, pod krovom, pa kiša neće stvarati probleme, niti za izvođače, ni za posjetitelje. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene