Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Skupina '5+1' ima zle namjere'

U slučaju novih sankcija Iran prijeti revidiranjem sporazuma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iran će revidirati sporazum o zamjeni nuklearnog goriva ako se svjetske sile dogovore o nametanju novih sankcija Islamskoj Republici, rekao je iranski veleposlanik u Moskvi, prenosi agencija Interfax.

'Ako dođe do novih sankcija, iranskoj će javnosti postati očito da skupina '5+1' ima zle namjere i da se vodi političkim ciljevima. To će nas natjerati da revidiramo teheranski sporazum (postignut s Turskom i Brazilom)', rekao je Mahmud Reza Sedjadi.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vodi se žestoka rasprava Netanyahu pred velikom dilemom nakon iranskog napada: "Napravit ćemo sve što je potrebno" Slika nije dostupna Sa predstavnicima svjetskih sila Iranci spremni na pregovore o nuklearnom gorivu

Sedjadi je aludirao na pet stalnih članica Vijeća sigurnosti UN-a - SAD, Kinu, Veliku Britaniju, Rusiju i Francusku - te Njemačku, poznate kao skupina '5+1', koja vodi pregovore s Teheranom o spornom iranskom nuklearnom programu.

>> Iran predao pismo s pojedinostima ugovora o zamjeni uranija

Sporazum između Irana, Turske i Brazila, potpisan 17. svibnja u Teheranu, predviđa zamjenu 1200 kilograma niskoobogaćenog (3,5 posto) iranskog uranija za 120 kilograma visokoobogaćenog (20 posto) uranija koji bi trebala osigurati Bečka skupina zemalja kad se usklade sve pojedinosti. Iran će taj uranij upotrijebiti u reaktoru u medicinske svrhe, a zamjena bi se trebala organizirati u Turskoj. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene