Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju objavio je u petak da je uhićen svjedok koji se odbijao pojaviti na procesu bivšem premijeru Kosova, Ramushu Haradinaju, optuženom zbog zločina nad nealbanskim stanovništvom.


"Danas je uhićen Avni Kasniqi, optužen je za nepoštivanje suda zbog odbijanja da svjedoči 29. listopada", precizira ICTY. On se treba pojaviti pred sucima u ponedjeljak kako bi se izjasnio o krivnji.

Vezani članci Muškarac s pištoljem (Ilustracija: Getty Images) Podstrana: Zaustavljao automobile i vozačima prijetio pištoljem, policija ga uhitila Indijska konoplja (Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL) Poreč: Uhićen uzgajivač marihuane vrijedne 200.000 kuna, pretragom pronađeno 59 stabljika indijske konoplje

ICTY u telefonskom razgovoru nije iznio nikakve pojedinosti o
njegovom uhićenju.

Hardinaju, jednom od zapovjednika bivše Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), sudi s e od ožujka zbog progona, ubojstava, mučenja i silovanja Srba i Albanaca za koje se držalo da surađuju sa srbijanskim vlastima dok je vodio OVK 1998. i 1999. Prema optužbi radi se o ratnim i zločinima protiv čovječnosti.

Prema podacima ICTY-ja radi se o drugom slučaju podizanja optužbe protiv svjedoka jer je odbio svjedočiti.