U nekim je područjima Sibira izmjereno nevjerojatnih minus 65 stupnjeva, što je previše čak i za taj dio svijeta poznat po ekstremnim hladnoćama.

Galerija


U Sibiru je stanovništvu izdano upozorenje da ne izlaze previše van jer su temperature pale 65 stupnjeva ispod ništice, javlja AP.

To su ekstremno niske temperature čak i za ovu regiju. Zatvorene su brojne škole i vrtići. Građanima se preporučuje da piju puno tekućine kako ne bi dehidrirali te da nose više slojeva odjeće da bi održali normalnu cirkulaciju.

Aligatori ispod leda (Screenshot You Tube)
Temperature u Sibiru (Screenshot APTN)


Na drugom kraju svijeta, u Americi, zaledile su se rijeke. Tako je američki Nacionalni hidrometeorološki centar izdao upozorenje od poplava duž obala rijeke Delaware koja je puna leda. Upozorenje se osobito odnosi na dijelove Pennsylvanije, koja je nedavno bila pogođena ogromnim količinama snijega i New Jerseya. Zbog leda su već poplavljene neke ceste, a vozači se upozoravaju da voda može biti dublja nego im se čini.

Objavljena je i snimka aligatora koji su ostali ispod leda u Sjevernoj Karolini kada je nedavno snježno nevrijeme s niskim temperaturama pogodilo SAD.

Iako su ostale zaglavljene, te hladnokrvne životinje mogu disati kroz led. Padaju u stanje hibernacije, a jednom kada se led počne otapati i temperatura rasti, aligatorima će se regulirati i temperatura tijela.

"Ovo je tipično kada padnu temperature, a stanje hibernacije omogućuje im preživljavanje. Za njih to nije štetno", pojasnio je George Howard iz parka rijeke Shallotte, prenosi Reuters.
 

Vezani članci Evakuacija zametenih osoba u Gorskom kotaru Snijeg diljem zemlje, u Lici i Gorskom kotaru mećava: HGSS spasio tri osobe i psa koji su ostali zameteni Snjegović u Fužinama Što nas danas čeka? Kiša, snijeg, bura, zaleđena cesta...