Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenski ekstremi

Na jednoj strani svijeta izdano upozorenje zbog minus 65 stupnjeva, na drugoj zaleđene rijeke i aligatori

Aligatori ispod leda (Screenshot You Tube)
Aligatori ispod leda (Screenshot You Tube)
Aktualno Galerija Aligatori ispod leda (Screenshot You Tube) Aligatori ispod leda (Screenshot You Tube) Zamrznuta rijeka Delaware (Screenshot Reuters) Zamrznuta rijeka Delaware (Screenshot Reuters) +0 Temperature u Sibiru (Screenshot APTN) Galerija 1/3 >>
U nekim je područjima Sibira izmjereno nevjerojatnih minus 65 stupnjeva, što je previše čak i za taj dio svijeta poznat po ekstremnim hladnoćama.

U Sibiru je stanovništvu izdano upozorenje da ne izlaze previše van jer su temperature pale 65 stupnjeva ispod ništice, javlja AP.

To su ekstremno niske temperature čak i za ovu regiju. Zatvorene su brojne škole i vrtići. Građanima se preporučuje da piju puno tekućine kako ne bi dehidrirali te da nose više slojeva odjeće da bi održali normalnu cirkulaciju.

Pročitajte i ovo Snijeg u okolici Gospića - 3 Ožujak ''luđak'' Vratila se zima: Snijeg zabijelio i dijelove Zagreba Snijeg na Platku Potencijalno opasno vrijeme Oglašeno žuto upozorenje: Danas pljuskovi s grmljavinom, a snijeg već pada na Platku i Zavižanu

Aligatori ispod leda (Screenshot You Tube) Temperature u Sibiru (Screenshot APTN)

Na drugom kraju svijeta, u Americi, zaledile su se rijeke. Tako je američki Nacionalni hidrometeorološki centar izdao upozorenje od poplava duž obala rijeke Delaware koja je puna leda. Upozorenje se osobito odnosi na dijelove Pennsylvanije, koja je nedavno bila pogođena ogromnim količinama snijega i New Jerseya. Zbog leda su već poplavljene neke ceste, a vozači se upozoravaju da voda može biti dublja nego im se čini.

Objavljena je i snimka aligatora koji su ostali ispod leda u Sjevernoj Karolini kada je nedavno snježno nevrijeme s niskim temperaturama pogodilo SAD.

Iako su ostale zaglavljene, te hladnokrvne životinje mogu disati kroz led. Padaju u stanje hibernacije, a jednom kada se led počne otapati i temperatura rasti, aligatorima će se regulirati i temperatura tijela.

"Ovo je tipično kada padnu temperature, a stanje hibernacije omogućuje im preživljavanje. Za njih to nije štetno", pojasnio je George Howard iz parka rijeke Shallotte, prenosi Reuters.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene