Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvadeset i šest ljudi, među kojima policajci i civili, ranjeni u petak navečer u samoubilačkom napadu u Mahačkali, u ruskom Kavakazu, objavio je u subotu ruski antiteroistički odbor.


'Policija je u petak spriječila bombaša samoubojicu da uđe u područje antiterorističke operacije', dodao je odbor.

U eksploziji je ranjeno 26 ljudi, 13 policajaca i 13 civila, prema istom izvoru. Tijekom 24-satne operacije ubijena su 4 pobunjenika, prema jednom dužnosniku mjesnog ogranka specijalnih službi, prenosi agencija Interfax.

Vezani članci Donald Trump Američki Senat odobrio svjedoke na suđenju Trumpu, poznati i neki novi detalji Policija, ilustracija - 1 U Puli šipkama i palicom nasrnuli na starijeg muškarca koji je priskočio u pomoć supruzi

U susjednoj Čečeniji, jedan vojnik je ubijen, jedan vojnik i četiri policajca su ranjeni u operaciji protiv pobunjeničke skupine u Vedenu, izvijestila je agencija Interfax pozivajući se na izvor iz policije.

Sjeverni Kavkaz je destabiliziran nakon dva rata započeta 1994. koje je ruska vojska vodila u Čečeniji u kojima je razorena mala separastička republika i koji su izazvali pobunu koja je postala islamistička.

U regiji su napadi i atentati gotovo svakodnevni. (Hina)