Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Avion pao u jezero

U rušenju teretnog zrakoplova poginulo svih 11 putnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Teretni zrakoplov tipa Antonov, koji je u ponedjeljak ujutro poletio iz najveće ugandske zračne luke Entebe, srušio se u jezero Victoriju nedugo nakon polijetanja, pri čemu je, kako se pretpostavlja, poginulo svih 11 putnika i članova posade, među kojima i trojica visokih burundskih časnika, izvijestile su agencije.

'Zrakoplov je pao u jezero i potonuo', rekao je službeni izvor za Reuters. Glasnogovornik zračne luke Entebe rekao je kako su se u zrakoplovu nalazila četiri člana posade i sedam putnika. 'Spasilačke ekipe su na terenu', kazao je novinarima.

Pročitajte i ovo Frane Barbarić, predsjednik Uprave HEP-a Šef HEP-a Barbariću odbijena žalba, vila na Hvaru mora se rušiti, a priprema se i optužnica Nova snimka rušenja Starog mosta Prošlo točno 30 godina VIDEO Objavljena nova snimka rušenja simbola Mostara, čuvali su je Praljak i njegovi ljudi: "Veterani HV-a ustupili su je za novac"

Glasnogovornik burundske vojske Adolphe Manirakiza kazao je za France presse kako je, prema informacijama kojima raspolaže, prije rušenja zrakoplova izbio požar. Također je kazao kako se među trojicom burundskih časnika nalazio i brigadni general Salum Ndikumana. Rekao je kako je zrakoplov letio prema Mogadišuu, glavnome somalskom gradu gdje su razmještene mirovne snage Afričke unije u Somaliji, koje čine burundski i ugandski vojnici.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene