Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Teretni zrakoplov tipa Antonov, koji je u ponedjeljak ujutro poletio iz najveće ugandske zračne luke Entebe, srušio se u jezero Victoriju nedugo nakon polijetanja, pri čemu je, kako se pretpostavlja, poginulo svih 11 putnika i članova posade, među kojima i trojica visokih burundskih časnika, izvijestile su agencije.


'Zrakoplov je pao u jezero i potonuo', rekao je službeni izvor za Reuters. Glasnogovornik zračne luke Entebe rekao je kako su se u zrakoplovu nalazila četiri člana posade i sedam putnika. 'Spasilačke ekipe su na terenu', kazao je novinarima.

Glasnogovornik burundske vojske Adolphe Manirakiza kazao je za France presse kako je, prema informacijama kojima raspolaže, prije rušenja zrakoplova izbio požar. Također je kazao kako se među trojicom burundskih časnika nalazio i brigadni general Salum Ndikumana. Rekao je kako je zrakoplov letio prema Mogadišuu, glavnome somalskom gradu gdje su razmještene mirovne snage Afričke unije u Somaliji, koje čine burundski i ugandski vojnici.

Vezani članci Ivica Šušković Ovaj je hrvatski branitelj nakon potresa sam morao srušiti svoju kuću: "Slušati vrisku djece... Prvi put u životu me ulovila panika" Ciglana na Črnomercu prije i poslije rušenja dimnjaka - 1 Promijenjena vizura grada: Pogledajte fotografije prije i poslije uklanjanja dimnjaka na zagrebačkoj Ciglani