Ilustracija: Thinkstock
Ilustracija: Thinkstock

Pogreb djevojke čije se grozno ubojstvo pripisuje migrantima, a duboko je potreslo talijansku izbornu kampanju, održan je u subotu u Rimu, nekoliko dana prije početka suđenja muškarcu koji je pucao na Afrikance u znak odmazde.


Iza bijelog lijesa prekrivenog cvijećem, stotine bližnjih i prijatelja sudjelovalo je ispraćaju Pamele Mastropietro, ubijene u dobi od 18 godina nedugo nakon što je izašla iz centra za odvikavanje.

Vezani članci Ilustracija Stravična nesreća u Turskoj: Autobus s migrantima sletio s ceste i zapalio se, poginulo najmanje 12 ljudi Migranti - 3 Novi sustav na hrvatskoj granici: Policiji predano osam mobilnih termovizijskih kamera s vozilima za nadzor vrijednih gotovo 24 milijuna kuna

Trojica Nigerijaca, među kojima je barem jedan narkodiler, u pritvoru su pod sumnjom da su ubili tu djevojku 30. siječnja i zatim razrezali njezino tijelo te ga ostavili u dva kovčega uz cestu.

Među brojnim vijencima bijelog cvijeća na trakama jednoga je pisalo "Traini Luca". Taj pobornik krajnje desnice koji nije poznavao žrtvu, ali ju je želio osvetiti te se kretao 4. ožujka središtem Macerate i pucao na Afrikance, ranivši najmanje šest osoba.

Suđenje mu počinje u srijedu. Jezivo ubojstvo i rastističke odmazde mjesec dana prije parlamentarnih izbora potresli su Italiju i upozorili na duboke napetosti zbog migranata u toj zemlji na čije je obale stiglo više stotina tisuća osoba posljednjih godina.

U Macerati su neofašistički aktivisti u petak preimenovali ulicu u kojoj je ubijena djevojka u "Ulicu Pamele Mastropietro, žrtve nigerijske mafije". (Hina)