Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trener na zglobu

U prodaju dolazi narukvica koja će vas na šokantan način odvraćati od jedenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Inspriracija za izradu narukvice Pavlok bio je Ivan Pavlov.

Na tržištu bi se uskoro trebala naći narukvica američke tvrtke koja će one koji ju nose elektrošokovima odvraćati od loših navika.

Pročitajte i ovo Hrvati su sve deblji (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Porazni podaci Višak kilograma ima gotovo 60 posto građana: "Mnogi su pretili bez da imaju zdravstvenih problema, ali to je tempirana bomba" Slika nije dostupna Bravo, mladiću Punih 500 dana nije taknuo alkohol, razlika je fascinantna

Narukvica Pavlok prikupila je više od 250 tisuća dolara na platformi za prikupljanje novca Indiegogo, što je pet puta više od zadanog cilja. Moguće ju je unaprijed naručiti za 199,99 dolara, a u prodaju će biti puštena početkom 2015. godine, piše Independent.

Tvorci je opisuju kao 'osobnog trenera na ručnom zglobu' koji će korisniku dijeliti elektroškove ako radi nešto što ne bi trebao. Također, može onemogućiti prisup telefonu i natjerati korisnika da plati kaznu.

Narukvicu je moguće kupiti s nekom od tri aplikacije napravljenje za nju. To su aplikacija za buđenje koja funkcionira kao alarm, produktivna aplikacija koja prati navike surfanja i daje elektrošokove ako osoba postane dekoncentrirana i na kraju najtraženija - fit aplikacija.

Alarmantno istraživanje: Hrvatski srednjoškolci sve deblji, prijeti porast kroničnih bolesti

Programeri će biti u mogućnosti narukvicu integrirati s novim i postojećim aplikacijama. Narukvica se može aktivirati i ručno, što znači da možete odabrati prijatelja koji će vas stresti ako se ne pridržavate obaveza.

'Pavlok ne samo da prati što radite, nego mijenja ono što jeste', poručuju tvorci koji predlažu niz mogućih načina korištenja, uključujući i davanje eletroškova kada odlučite pisati bivšem ljubavniku ili ljubavnici, ali i proizvodnju glasnog zvuka svaki put kad uđete u McDonalds.

Inspiracija za narukvicu bio je Ivan Pavlov, koji je klasičnim uvjetovanjem obučio pse da očekuju hranu svaki put kada zazvoni zvono.

'Davanjem elektrošoka dok jedete, trenirate mozak da povezuje čin jedenja sa šokom, što može ograničiti želju za bespotrebnim hranjenjem koju obično imate', objasnio je kreator narukvice.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene