Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U predgrađe Pariza stižu policijska pojačanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snažne policijske snage raspoređene su u sjevernom predgrađu Pariza. Sve se češće čuju pozivi na smirivanje stanja nakon dviju nemirnih noći, tijekom kojih je u neredima ozlijeđeno više od 120 policajaca, dvije godine nakon uličnih sukoba iz 2005.

Čini se da se smirilo stanje u Villiers-le-Belu, dvadesetak
kilometara sjeverno od prijestolnice, gdje su stotine pripadnika redarstvenih snaga raspoređene kao pojačanje kako bi se spriječio nastavak sukoba između mladih i policije. 

Pročitajte i ovo Nakon nereda na Poljudu privedeni navijači - 3 Nakon derbija Epilog nereda u Splitu: Uhićeno 16 navijača, među njima i maloljetnici Neredi u Splitu - 35 Kaos i nakon utakmice FOTO Navijački neredi u Splitu: Privedena 51 osoba, tri policajca prevezena u bolnicu, gorjeli kontejneri...

Treba 'sve poduzeti', istaknuo je premijer Francois Fillon kako bi se spriječilo širenje nasilja kao 2005., kada su zemlju tri tjedna potresali neredi, zbog čega je bilo uvedeno izvanredno stanje.

Predsjednik Nicolas Sarkozy će u srijedu, po povratku iz Kine,
predsjedati kriznom sjednicom na kojoj će sudjelovati Fillon i
nekoliko ministara. Sutradan će na skupu na kojemu će se okupiti 1.800 policajaca i pripadnika žandarmerije, uputiti 'snažnu poruku zemlji' na temu sigurnosti.

Fillon koji je posjetio nemirno predgrađe, kao i ministrica unutarnjih poslova Michele Alliot-Marie, obećali su da se odlučno obračunati sa 'zločincima' koji pucaju na policiju.

Neredi su u tom predgrađu izbili nakon pogibije dvojice mladića koji su se na motociklu sudarili s policijskim vozilom u Villiers-le-Belu.

Gradski vijećnici iz redova socijalista pozvali su na smirivanje
stanja i zatražili su od vlade da izdvoji sredstva za rješavanje nezaposlenosti, nesigurnosti i izoliranosti predgrađa.

U tim siromašnim čevrtima gdje živi velik broj useljenika iz Magreba i crne Afrike, nezaposlenost u prosjeku dvostruko premašuje nacionalni prosjek.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene