Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U teškim poplavama na jugoistoku Turske poginulo je najmanje 20 ljudi, a nekoliko je stotina stanovnika koji su se pred bujicama prouzročenim obilatom kišom i izlijevanjem rijeka iz korita utočište potražilo na krovovima svojih kuća, vojska je u noćnoj akciji spasila helikopterima i gumenim čamcima.


Kako su turski mediji javili u srijedu, u najteže pogođenoj pokrajini Diyarbakir prošle je noći bujica odnijela pun kombi s ceste i većina putnika se utopila.

Vezani članci Mate Pervan Stanovnici Kokorića u suzama, danima se bore s nezapamćenim poplavama: "Nateže mi je bilo vidjeti nevistu kako izlazi iz kuće s unučićima..." Ministrica Vučković posjetila poplavljena područja vrgoračkog kraja Vrgorački kraj i dalje se bori s nezapamćenim poplavama, ministrica poljoprivrede obećava pomoć

U mjestu Cinar, gdje je razina vode dosegla dva metra, iz prizemlja jedne zgrade izvučena su trupla jedne majke i njezino dvoje djece. Tri ljudska života poplave i nevrijeme odnijeli su u pokrajini Sirnak na granici sa sjevernim Irakom. 

U gradiću Silopiju u bujici se utopilo dvoje djece, od dvije i četiri godine. Jedan je stanovnik poginuo kad se na njega urušila kuća.

Teško nevrijeme pogodilo je i tursku Sredozemnu obalu od Mersina na istoku do Antalye na zapadu. I tamo su poplavljena brojna mjesta, a ceste nestale u odronima i klizištima izazvanim bujicama i poplavama.

Poplavljeni su i veliki dijelovi Istanbula i Izmira. U Istanbulu je
iz tvornice u azijskom dijelu grada moralo biti evakuirano oko 200 radnika, zarobljenih bujicama.