Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nasilje u Meksiku

U obračunu narko kartela 14 mrtvih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četrnaest osoba ubijeno je u sukobima između suprotstavljenih bandi u Ciudad Juarezu, najopasnijem gradu Meksika na granici sa SAD-om, gdje nasilje povezano s ilegalnom trgovinom drogom ne prestaje rasti usprkos velikoj vojnoj prisutnosti, objavile su vlasti u nedjelju.

Od početka godine u tom gradu na sjeveru zemlje dogodilo se 1701 ubojstvo koje se pripisuje kartelima droge, prema službenom izvješću, a to je pedesetak ubojstava više nego u cijeloj prošloj godini. 

Pročitajte i ovo Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu Ilustracija problemi s drogom u europi "Spuštenih glava i zacakljenih očiju, satima nepomično sjede": Sve je više umrlih od zombi-droge

Vojska je rasporedila 8500 ljudi u Ciudad Juarezu od veljače, ali čini se kako su i oni nemoćni glede rata koji vode karteli Juareza i Sinaloe zbog nadzora nad lokalnim tržištem droge i unosnim krijumčarenjem kokaina prema SAD-u, tvrde lokalne vlasti.

Ukupno je vlada mobilizirala gotovo 50.000 vojnika u zemlji za borbu protiv kartela droge koje se smatra odgovornima za 14.000 ubojstava od dolaska na vlast predsjednika Felipea Calderona krajem 2006. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene