Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Četrnaest osoba ubijeno je u sukobima između suprotstavljenih bandi u Ciudad Juarezu, najopasnijem gradu Meksika na granici sa SAD-om, gdje nasilje povezano s ilegalnom trgovinom drogom ne prestaje rasti usprkos velikoj vojnoj prisutnosti, objavile su vlasti u nedjelju.


Od početka godine u tom gradu na sjeveru zemlje dogodilo se 1701 ubojstvo koje se pripisuje kartelima droge, prema službenom izvješću, a to je pedesetak ubojstava više nego u cijeloj prošloj godini. 

Vezani članci Gljive, ilustracija Kobna zabava: Mladići iz Hrvatske konzumirali čarobne gljive, jedan slučajno zadavio drugoga? Pronađena droga na zagrebačkom i križevačkom području - 4 Palo šest dilera: Kod njih pronađeno više vrsta droga, igle, vaga, oružje, novac...

Vojska je rasporedila 8500 ljudi u Ciudad Juarezu od veljače, ali čini se kako su i oni nemoćni glede rata koji vode karteli Juareza i Sinaloe zbog nadzora nad lokalnim tržištem droge i unosnim krijumčarenjem kokaina prema SAD-u, tvrde lokalne vlasti.

Ukupno je vlada mobilizirala gotovo 50.000 vojnika u zemlji za borbu protiv kartela droge koje se smatra odgovornima za 14.000 ubojstava od dolaska na vlast predsjednika Felipea Calderona krajem 2006. (Hina)