U Njemačkoj je uhićen državljanin Bosne i Hercegovine. Policija ga dovodi u vezu s terorističkim napadom u Parizu 2015. godine.

Galerija


Muškarac iz Bosne i Hercegovine koji je uhićen u Njemačkoj zbog terorističkih napada u Parizu 2015. godine zove se Adis Abaz. Radi se o 39-godišnjaku s tjeralice iz Belgije.

Vezani članci Ljudi polažu cvijeće u spomen žrtava (Foto: AFP) Broj žrtava terorističkog napada na Novom Zelandu porastao na 50, u džamiji pronađeno još jedno tijelo Brenton Tarrant (Foto: screenshot) Baka monstruma koji je ubio 49 osoba: "Bio je dobar dečko, došao je za Božić. To nije unuk kojeg sam poznavala..."

"Belgijske vlasti izdale su europski nalog za uhićenje zbog poticanja terorističke organizacije povezane s terorističkim napadima, uključujući i napad na koncertnu dvoranu Bataclan 13. studenoga 2015. godine u Parizu", priopćila je njemačka federalna policija u zajedničkoj izjavi s tužiteljstvom u Drezdenu.

Zeničanin Abaz već ima poveći kriminalni dosije. 2011. godine osuđen je na 2,5 godine zbog krijumčarenja droge i vojne opreme.

U siječnju 2018. uhićen je zbog krijumčarenja oružja u Sloveniju, dok je 2019. protiv njega podignuta optužnica za kazneno djelo organiziranog kriminala, a u vezi s dilanjem droge.

Kako prenose mediji, njemačke vlasti pripremaju izručenje državljanina Bosne i Hercegovine u Belgiju, piše Avaz.