U Njemačkoj je uhićen državljanin Bosne i Hercegovine. Policija ga dovodi u vezu s terorističkim napadom u Parizu 2015. godine.

Galerija


Muškarac iz Bosne i Hercegovine koji je uhićen u Njemačkoj zbog terorističkih napada u Parizu 2015. godine zove se Adis Abaz. Radi se o 39-godišnjaku s tjeralice iz Belgije.

Vezani članci Sigurnosne snage Šri Lanke (Foto: AFP) Napeta situacija na Šri Lanki: Policija upala u sjedište islamističke grupe, privedena jedna osoba Šri Lanka (Foto: AFP) Nakon pucnjave u skrovištu terorista vojska u kući pronašla 15 tijela, među njima je šestero djece

"Belgijske vlasti izdale su europski nalog za uhićenje zbog poticanja terorističke organizacije povezane s terorističkim napadima, uključujući i napad na koncertnu dvoranu Bataclan 13. studenoga 2015. godine u Parizu", priopćila je njemačka federalna policija u zajedničkoj izjavi s tužiteljstvom u Drezdenu.

Zeničanin Abaz već ima poveći kriminalni dosije. 2011. godine osuđen je na 2,5 godine zbog krijumčarenja droge i vojne opreme.

U siječnju 2018. uhićen je zbog krijumčarenja oružja u Sloveniju, dok je 2019. protiv njega podignuta optužnica za kazneno djelo organiziranog kriminala, a u vezi s dilanjem droge.

Kako prenose mediji, njemačke vlasti pripremaju izručenje državljanina Bosne i Hercegovine u Belgiju, piše Avaz.