Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubijeno više od 150 ljudi

Objavljen identitet državljana BiH uhićenog u Njemačkoj kojeg dovode u vezu s masakrom u Parizu

Terorizam u Bataclanu (Foto: AFP)
Terorizam u Bataclanu (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija +0 Terorizam u Bataclanu (Foto: AFP) Galerija 1/1 >>
U Njemačkoj je uhićen državljanin Bosne i Hercegovine. Policija ga dovodi u vezu s terorističkim napadom u Parizu 2015. godine.

Muškarac iz Bosne i Hercegovine koji je uhićen u Njemačkoj zbog terorističkih napada u Parizu 2015. godine zove se Adis Abaz. Radi se o 39-godišnjaku s tjeralice iz Belgije.

Pročitajte i ovo Antiteroristička vježba u Cavtatu - 2 vježba s profesionalcima Teroristički napad i uporaba radioaktivnog materijala: Na krajnjem jugu Hrvatske održana vježba za slučaj najgoreg scenarija Bodljikava žica Komentirali predsjednik i premijer Nižu se reakcije na tvrdnje talijanskih obavještajnih službi: "Mene puno više zanima što će SOA procijeniti ..."

"Belgijske vlasti izdale su europski nalog za uhićenje zbog poticanja terorističke organizacije povezane s terorističkim napadima, uključujući i napad na koncertnu dvoranu Bataclan 13. studenoga 2015. godine u Parizu", priopćila je njemačka federalna policija u zajedničkoj izjavi s tužiteljstvom u Drezdenu.

Zeničanin Abaz već ima poveći kriminalni dosije. 2011. godine osuđen je na 2,5 godine zbog krijumčarenja droge i vojne opreme.

U siječnju 2018. uhićen je zbog krijumčarenja oružja u Sloveniju, dok je 2019. protiv njega podignuta optužnica za kazneno djelo organiziranog kriminala, a u vezi s dilanjem droge.

Kako prenose mediji, njemačke vlasti pripremaju izručenje državljanina Bosne i Hercegovine u Belgiju, piše Avaz.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene