Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za 3, 9 posto

U Njemačkoj porastao broj žrtava droge

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Broj žrtava uporabe ilegalnih narkotika u Njemačkoj prošle godine je porastao za 3,9 posto u odnosu prema 2007., priopćila je u utorak njemačka vlada.

'Godine 2008. je 1449 osoba umrlo od posljedica konzumiranja ilegalnih droga što je osjetno više od prethodne godine', rekla je povjerenica njemačke vlade za suzbijanje ovisnosti Sabine Baetzing. Ona je naglasila da bi se broj smrtnih slučajeva, posebice zbog povećanog broja oboljelih od bolesti povezenih s konzumacijom droga poput hepatitisa C, u nastupajućem razdoblju mogao povećati.

Pročitajte i ovo Ilustracija U više država Trojica Hrvata prošvercala stotine kilograma droge po Europi, USKOK otkrio kako su to učinili Ilustracija Istraga Akcija USKOK-a u Splitu, pod istragom tri osobe

Predodžba o žrtvama droga kao mladim ovisnicima umrlima s iglom u veni u kolodvorskom nužniku pripada prošlosti Baetzing je upozorila i na to da je prvi put primjetan trend sve starijih žrtava konzumacije droga kao i promijenjeni socijalni status žrtava. 'Predodžba o žrtvama droga kao mladim ovisnicima umrlima s iglom u veni u kolodvorskom nužniku pripada prošlosti', rekla je Baetzing.

Savezni ured za suzbijanje kriminala je istodobno priopćio kako je u Njemačkoj prošle godine prvi put nakon 2004. zabilježen i povećani broj osoba koje su prvi put probale neku drogu. 'Gotovo 20.000 osoba je prošle godine prvi put registrirano u popis ovisnika', rekao je predsjednik Ureda za suzbijanje kriminala Joerg Ziercke.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene