Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Broj žrtava uporabe ilegalnih narkotika u Njemačkoj prošle godine je porastao za 3,9 posto u odnosu prema 2007., priopćila je u utorak njemačka vlada.


'Godine 2008. je 1449 osoba umrlo od posljedica konzumiranja ilegalnih droga što je osjetno više od prethodne godine', rekla je povjerenica njemačke vlade za suzbijanje ovisnosti Sabine Baetzing. Ona je naglasila da bi se broj smrtnih slučajeva, posebice zbog povećanog broja oboljelih od bolesti povezenih s konzumacijom droga poput hepatitisa C, u nastupajućem razdoblju mogao povećati.

Predodžba o žrtvama droga kao mladim ovisnicima umrlima s iglom u veni u kolodvorskom nužniku pripada prošlosti

Baetzing je upozorila i na to da je prvi put primjetan trend sve starijih žrtava konzumacije droga kao i promijenjeni socijalni status žrtava. 'Predodžba o žrtvama droga kao mladim ovisnicima umrlima s iglom u veni u kolodvorskom nužniku pripada prošlosti', rekla je Baetzing.

Vezani članci Goran Lauš Voditelj odjela za droge objasnio kako se dilalo iz vrtića: "Sve su dogovarali telefonom i znali tko što treba činiti" Na Županijski sud u Velikoj Gorici dovedene osobe osumnjičene za proizvodnju i prodaju droge - 2 VIDEO Zaprešićki dileri, među kojima i ravnatelj vrtića, u istražnom zatvoru

Savezni ured za suzbijanje kriminala je istodobno priopćio kako je u Njemačkoj prošle godine prvi put nakon 2004. zabilježen i povećani broj osoba koje su prvi put probale neku drogu. 'Gotovo 20.000 osoba je prošle godine prvi put registrirano u popis ovisnika', rekao je predsjednik Ureda za suzbijanje kriminala Joerg Ziercke.