Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bordeli i saloni za masažu u kojima su svećenici koristili seksualne usluge nalaze se u crkvenim nekretninama u blizini talijanskog parlamenta.


Nekretnine u vlasništvu Vatikana u Rimu služe kao saune i saloni za masaža u kojima svećenici plaćaju za seksualne usluge, stoji u jednom od niza izvješća koja su vrlo sramotno za Crkvu a čiji su detalji počeli izlaziti u javnost nakon najnovije afere 'Vatileaks'.

Također se navodi kako su vrijedne nekretnine, u središtu glavnog grada Italije, iznajmljene po cijenama daleko ispod tržišne vrijednosti, a sve kako bi se vratile usluge onima od kojih su ih određeni dužnosnici Vatikana očito trebali.

Među nekretninama koje se spominju u dokumentu koji je u javnost plasirala neka od 'vatikanskih krtica' su i one u dvije ulice u blizini talijanskog parlamenta te solarij kod Piazze Barberini, piše Independent.

Vezani članci Povijesni susret pape Franje i šijitskog duhovnog vođe Sistanija Povijesni susret pape Franje i šijitskog duhovnog vođe Sistanija Papa Franjo Papa Franjo imenovao ženu u vrh Crkve. Sociolog Maštruko: "Namjera je očito da se oda priznanje ženama i njihovoj ulozi"

Papa: Bože, čuvaj Crkvu od novca i moći

Posebno je izdvojen jedan dio vatikanske organizacije - Kongregacija za nauk vjere. Ona upravlja sa stotinama nekretnina u središtu Rima koje su vrijedne stotine milijuna eura.
Prije dvije godine javnost je doznala i da je Vatikan kupio 160 milijuna kuna vrijedan stambeni blok u Rimu u kojem je bila smještena i najveća gay sauna u Europi. Iza ove vatikanske investicije stajao je kardinal Tarcisio Bertone.

Taj isti kardinal, kako se ispostavilo u 'Vatileaksu' koristio je 200 tisuća eura od milodara za bolesne kako bi obnovio svoj penthouse.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook