Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brojka višestruko narasla

U 'neboderu buktinji' poginulo najmanje 49 osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje je 49 osoba poginulo, a devedeset ih je ozlijeđeno u požaru što je u ponedjeljak izbio u 30-katnici u Šangaju, najvećem trgovačkom središtu u Kini, javljaju agencije.

Požar je izbio popodne i to na skeli izvan zgrade i brzo se proširio na unutrašnjost, javlja dpa. U bolnicama je najmanje 52 ljudi, a protiv vatre borilo se 25 vatrogasnih ekipa sa 61 vozilom. Spašeno je više od stotinu ljudi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 53 poginulih Požar šangajskog nebodera uzrokovalo varenje, četvero uhićenih Slika nije dostupna Ljudi iskakali kroz prozore VIDEO: 'Pakleni toranj' u Šangaju, više poginulih

Policija je u poslala helikoptere u spašavanje stanara s krova zgrade, ali ometao ih je gust dim, javila je državna agencija Xinhua.

Stotinjak se stanara spustilo požarnim stubama, prenosi France Presse vijest agencije Xinhua. Većina od 156 kućanstava u zgradi učitelji su i njihove obitelji.

>> VIDEO: 'Pakleni toranj' u Šangaju, više poginulih

Jedan očevidac kaže kako se prvo zapalio građevinski materijal, a onda se plamen proširio na skelu. Požar je predvečer ugašen, kažu kineski državni mediji, a stavljanje vatre pod nadzor trajalo je četiri i pol sata. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene