Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Motiv napada nepoznat

Strava u Japanu: Noževima napao djecu na ulici, ubijeni djevojčica i muškarac

Napad u Japanu (Foto: AFP)
Napad u Japanu (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija +0 Napad u Japanu (Foto: AFP) Galerija 1/1 >>
Učenica osnovne škole i muškarac poginuli su u napadu nožem koji se dogodio u utorak rano ujutro po lokalnom vremenu u Kawasakiju, južno od Tokija. Od samoranjavanja je preminuo i napadač, čiji motiv za ovaj bezobzirni čin nasilja još nije poznat.

U napadu je ozlijeđeno dvadesetak osoba, a najveći broj među njima bile su osnovnoškolke koje su pohađale katoličku školu.

Pročitajte i ovo Izraelski napad na Rafu RATNE STRAHOTE "Tragedija, djevojčica je rođena kao siroče": Spasili bebu čija je majka ubijena u napadu Ilustracija teško je ozlijeđena Strava u Zagrebu: Ponudio djevojci prijevoz pa je nakon svađe izbacio iz auta, udario i vukao po cesti

Muškarac naoružan noževima napao je ljude na autobusnom stajalištu u gradu Kawasakiju. Ubio je 39-godišnjeg muškarca i 12-godišnju djevojčicu, piše CNN.

Prema izvještajima lokalnih medija, među najteže ozlijeđenima je jedna žena u 40-im godinama i tri šestogodišnje djevojčice, "koje su zadobile ozljede glave i vrata", otkrio je Takehito Otsubo, zamjenik direktora u bolnici u koju su dovezene žrtve napada.

Od dvadesetak ranjenih osoba 16 je djevojčica koje su bile na putu u školu. Neki od ozlijeđenih u kritičnom su stanju i liječnici im se bore za život, piše BBC.

Prema posljednjim rezultatima istrage, čini se da je napadač, u dobi između 40 i 50 godina, prvo ušao u autobus koji je prevozio osnovnoškolke, a potom napao i one koji su bili na autobusnoj stanici. Policija je u obližnjem parku pronašla dva noža.

Vatrogasci su prvi poziv u pomoć primili u 7:44 po lokalnom vremenu. Nakon napada muškarac si je oduzeo život ubodom nožem u vrat.

"Vidio sam čovjeka kako leži blizu autobusne stanice i krvari", kazao je jedan od očevidaca. "U blizini su ležale i učenice osnovne škole. Ovo je miran dio grada, zastrašujuće je vidjeti takve stvari", dodao je.

Svoju sućut sa žrtvama i njihovim obiteljima te cijelim japanskim narodom izrazio je i američki predsjednik Donald Trump, koji je u utorak završio četverodnevni radni posjet Japanu.

"Svi su Amerikanci uz Japance i plaču za žrtvama zajedno s njihovim obiteljima", poručio je Trump za vrijeme obilaska japanskog ratnog broda, kojim je završio njegov posjet Zemlji Izlazećeg Sunca. (Hina, M.V.)

Aktualno Skupina mladića terorizira susjedstvo u Solinu: "Djeca nemaju normalan život, ne mogu izaći van" Grafit u Solinu (Foto: Dnevnik.hr) Grafit u Solinu (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Snimka vandala (Foto: Dnevnik.hr) Snimka vandala (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević (Foto: Dnevnik.hr) Gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Gradski vijećnik Goran Milavić (Foto: Dnevnik.hr) Gradski vijećnik Goran Milavić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Uništena kamera (Foto: Dnevnik.hr) Uništena kamera (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +1 Vandali teroriziraju Solin (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Hrvatska Skupina mladića terorizira susjedstvo u Solinu: "Djeca nemaju normalan život, ne mogu izaći van" 1/7 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene