Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Moskvi počela velika vojna parada na Crvenom trgu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na velikoj tradicionalnoj vojnoj paradi, središnjoj svečanosti obilježavanja Dana pobjede u Rusiji danas su na moskovskom Crvenom trgu prvi puta nakon raspada SSSR-a sudjelovali tenkovi, rakete i drugo teško naoružanje.

Novi predsjednik Rusije Dimitrij Medvedev i premijer Vladimir Putin su sa službene tribine pratili svečanost koja je počela u 8 sati po srednjoeuropskom vremenu na središnjem moskovskom trgu. U vojnoj paradi sudjeluje više od 8.000 vojnika i časnika Moskovskog garnizona, pješadijskih i zrakoplovnih jedinica, s više od 110 komada teškog naoružanja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pojavio se sin Kim Jong-Ila VIDEO: Impresivna vojna parada Sjeverne Koreje Slika nije dostupna 10.000 vojnika već vježba Sjeverna Koreja priprema najveću vojnu paradu u svojoj povijesti

Parada na koju su se poslije 18 godina vratili teško naoružanje treba pokazati "naš sve veći potencijal u pogledu obrane", rekao je u ponedjeljak Vladimir Putin, koji je u srijedu postao premijer.

Rusija slavi pobjedu u Drugom svjetskom ratu, u kojem je poginulo gotovo 27 milijuna sovjetskih građana, 9. svibnja. Rat je u Europi službeno završen 8. svibnja u 23 sata po mjesnom vremenu u Njemačkoj, ali je tada u Rusiji već bio 9. svibnja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene