Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Koreji ubijaju milijune komada peradi zbog ptičje gripe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Južna Koreja je objavila da je u toj zemlji na peradarskim farmama zbog ptičje gripe već ubijeno tri milijuna komada peradi i istovremeno je potvrdila još tri žarišta epidemije, najteže u zadnje četiri godine.

U samo dva tjedna Južna Koreja potvrdila je 15 slučajeva smrtonosnoga soja virusa H5N1 i čini se da se virus širi brže nego ikad otkako je 2003. zabilježen prvi slučaj.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ptičja gripa na jugoistoku Rumunjske Slika nije dostupna Južna Koreja potvrdila pojavu ptičje gripe

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je da je u Sjevernoj i u Južnoj Jeolli, 320 kilometara južno od glavnoga grada Seula, otkriveno sedam novih sumnjivih slučaja.

Ministarstvo je najavilo i da će početi klanje peradi na najteže pogođenome jugozapadu zemlje jer su ondje potvrđena tri nova žarišta.

Južna Koreja proglasila je u srijedu drugi stupanj opasnosti od ptičje gripe i poslala dvjesto vojnika da ubijaju i zakapaju perad na farmi u Pyeongtaeku, samo 60 kilometara južno od Seula.

Virus se uporno širi unatoč naporima koje vlast Južne Koreje poduzima ne bi li ga obuzdala i izvrgnuta je snažnoj kritici jer nije pružila objašnjenje nemogućnosti da spriječi širenje.

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je da će ubrzati klanje peradi i istražiti moguće uzroke širenja virusa, što bi mogle biti ptice selice i transportni radnici koji su se kretali među dijelovima zemlje u kojima ima zaraze i onih u kojima još nije bila zabilježena.

Brzo širenje zaraze smanjilo je i potrošnju peradi, što je velika prijetnja za peradare koji se već muče s visokom cijenom hrane za perad.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene