Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Život na -59 stupnjeva Celzija

U Kanadi -59: Koža se smrzne za 5 minuta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kanada trenutno bilježi rekordno niske temperature, čak i za zemlju u kojoj su zime inače vrlo hladne, a živa u barometru tamo se spustila na nevjerojatnih -46 stupnjeva Celzija.

Tako niska temperatura izmjerena je u međunarodnoj zračnoj luci u Edmontonu, no temperatura uz vjetar zna pasti i do -59 stupnjeva Celzija, piše kanadski Lacombe Globe. To je trenutno i najhladnije mjesto u čitavoj Kanadi, a tamošnji stručnjaci tvrde kako se pri tim temperaturama, gola koža smrzava u manje od pet minuta.

Pročitajte i ovo Ilustracija Iscrpljeni vatrogasci Zombi požari usred zime stvaraju goleme probleme u Kanadi: Stručnjaci objasnili koliko su opasni Ubojstva u Kanadi istraga policije Horor u Kanadi: Muškarac (29) ubio pet članova obitelji, među njima i dvomjesečnu bebu

>> Veliko područje SAD-a zahvatila snježna oluja

Vlasti države Alberte su zbog ovih neljudskih i ekstremnih uvjeta morale prekjučer zatvoriti škole, a i mnoge tvrtke su morale isto tako zatvoriti biznis na jedan dan. Tamošnji meteorolozi navode, kako će prema kraju ovog tjedna temperature postepeno rasti i doći u normalne, jednoznamenkaste negativne okvire.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene