Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oluja odnjela živote

Veliko područje SAD-a zahvatila snježna oluja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za najmanje 16 smrtih slučajeva odgovornom se drži velika snježna oluja koja je jučer zahvatila golemo područje SAD-a.

Zbog nepovoljnih uvjeta otkazani su brojni letovi, zatvorene mnoge škole na području Iowe gdje je zapalo čak 40 centimetara snijega. Poledica i jak vjetar uzrokovali su i prometne nezgode, zatrpali automobile na parkiralištima. Nestalo je i struje, a u Minesoti je prijavljeno 300 slučajeva oštečenja imovine, te oko 50 ozlijeđenih. Za mnoga područaja Srednjozapadne američke regije ovo je prva ovakva oluja. Nastale opasne uvjete prati temperatura od oko 9 stupnjeva, no zbog jakog vjetra koji u nekim mjestima puše i do 100 km/h, mnogi imaju osjećaj kao da je minus 25.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenske neprilike Hrvatska se probudila u debelim minusima: Upaljen meteoalarm, pogledajte kada stiže zatopljenje Stanje na cestama O problemima na cesti Bura puhala i do 180 km na sat: "Vozači ne žele pratiti signalizaciju, prate GPS"

Dok se neki skrivaju i smrzavaju, drugi su ovu priliku odlučili okrenuti u svoju korist. Čak 3000 studeneata Wisconson-Madison sveučilišta organizirali su masivno grudanje. Budući da su im većini otkazana predavanja odlučili su se zabaviti uz zimske radosti. 

Prema meteorolozima Nacionalnog servisa za vremensku prognozu iz Iowe, ova bi oluja mogla zahvatiti dvije trećine SAD-a, nakon što se pomakne sa središnjeg dijela. Vremenske neprlike donjela je i jugu zemlje kojeg su zahvatili jaki pljuskovi i poplave.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene