Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Oboljeli profesor, studenti, te jedna žena

U Japanu i Australiji prvi slučajevi svinjske gripe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trojica Japanaca koji su boravili u Kanadi oboljela su od svinjske gripe A(H1N1), a riječ je o prvim slučajevima u toj zemlji, objavilo je japansko ministarstvo zdravstva.

Oboljeli su muškarac u dobi od oko 40 godina i dvojica tinejdžera. Oni su preko Detroita doputovali iz Kanade u kojoj je u petak od svinjske gripe umrla prva žrtva te bolesti, 30-godišnja žena. U Kanadi su po posljednjim podacima virusom zaražene 223 osobe.

Pročitajte i ovo Ilustracija Podaci HZJZ-a Od gripe umrlo šestero ljudi: Dvije županije prednjače po broju oboljelih KBC Rijeka Za Dnevnik Nove TV Povećan broj intervencija hitne: Liječnik otkriva što činiti ako ste bolesni i kada im se javiti

>> Sa 1.639 oboljelih SAD pretekao Meksiko, prva smrt u Kanadi

Novinska agencija Kyodo objavila je da su od nove vrste gripe oboljeli profesor i studenti koji su bili na školskom putovanju. Oni su zbrinuti u bolnici, a 49 putnika koji su doputovali istim zrakoplovom odvedeni su u jedan objektu u blizini tokijske zračne luke Narita. Globalno širenje virusa zadržalo je zabrinutost od moguće pandemije, iako znanstvenici kažu da virus svinjske gripe nije smrtonosniji od sezonske gripe.

U Australiji je također potvrđen prvi slučaj svinjske gripe, a od virusa A(H1N1) oboljela je žena iz države Novi Južni Wales, objavila je subotu agencija Australian Associated Press pozivajući se na podatke zdravstvenih vlasti države Queensland.

Žena se razboljela se dok je bila u inozemstvu, ali se u međuvremenu oporavila. Od virusa H1N1 do sada je oboljelo više od 3000 ljudi u 27 zemalja, objavio je Reuters.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene