Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Italiji uhićeni mafijaši i političari

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanska policija i karabinjeri uhitili su u ponedjeljak ujutro u Reggio Calabriji, gradu na jugu Italije, 18 osoba osumnjičenih za mafijaško udruživanje, među kojima i neke političare i dužnosnike u zdravstvenim ustanovama regije Calabrije.

U operaciji, nazvanoj "Onorata Sanita" (pošteno zdravstvo), u kojoj su razotkrivene veze između mafijaške organizacije klana Morabito i zdravstvenih ustanova uhićeni su i neki političari, među kojima i regionalni povjerenik Domenico Crea, te neke vezane za ubojstvo potpredsjednika regionalnog vijeća Francesca Fortugna, koji je ubijen u gradu Locriju 2005. u zasjedi na biračkom mjestu. 

Pročitajte i ovo Policija uzima dokumente iz tvrtke Drava International - 2 Pokrenuta istraga Nova akcija EPPO-a: Troje uhićeno zbog prijevara s poticajima i krivotvorenja Brinu li političari o siromašnima? Dnevnik Nove TV pita Brinu li političari dovoljno o siromašnima? Pogledajte kako ste glasali

Domenico Crea, izabran je 2005. na listama stranke Margherita u regionalno vijeće Calabria poslije smrti Fortugna, kojega je ubila kalabrijska mafija zvana 'ndrangheta.

Uhićeni su i dužnosnici u zdravstvenim ustanovama Calabrije, Peppino Biamonte i Piero Morabito, te Alessandro i Giuseppe Marciano, otac i sin, optuženi za ubojstvo Fortugna. Ova operacija ponovno je pokazala povezanost mafijaških organizacija i političara.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene