Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjed na Tajlandu

U eksploziji ranjeno 34 prosvjednika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 34 protuvladinih prosvjednika ozlijeđeno je u noći na nedjelju u Bangkoku u eksploziji ispred zgrade vlade, javile su tajlandske televizijske postaje.

Eksplozija se dogodila oko ponoći kod zgrade vlade, koju od kolovoza drži Narodni savez za demokraciju (PAD), ispred koje se okupilo više tisuća ljudi.

Pročitajte i ovo Eksplozija u restoranu u Kini nesreća u Kini, ima poginulih VIDEO Snažna eksplozija u restoranu uhvaćena na kameri: Pogledajte trenutak užasa Herzoga dočekali prosvjednici na otvaranju muzeja holokausta u Amsterdamu Traže prekid vatre Na otvaranju muzeja izraelskog predsjednika dočekali prosvjednici: Postavili mu putokaz prema Međunarodnom sudu pravde

Čelnik PAD-a Suriyasai Katasila za napad je okrivio provladine pristaše.

Napad je izveden nekoliko sati nakon što je PAD pojačao blokadu međunarodne zračne luke, napadajući policiju koja nastoji spriječiti druge ljude da im se pridruže u prosvjedu.

Prosvjed na zračnoj luci, kojim se želi svrgnuti premijera Somchaija Wongsawata, blokirao je zračni promet. Tisuće putnika propustile su letove, a kruže glasine o vojnom puču iako zapovjednik vojske tvrdi da nema namjeru preuzeti vlast.

>> 'Bit ćemo blagi spram prosvjednika'

U zadnjem sukobu, oko 150 policajaca pobjeglo je u subotu navečer sa svojih položaja kod zračne luke nakon što su ih napali militanti PAD-a.

PAD je zračnu luku zauzeo prije četiri dana.Somchai, koji odbija podnijeti ostavku, uveo je izvanredno stanje na zračnim lukama u gradu prije dva dana, no policija još nije ništa poduzela kako bi istjerala tisuće prosvjednika.

PAD, koalicija rojalističkih poslovnih ljudi, aktivista i visokoobrazovanih građana, optužuje Somchaija da je marioneta bivšeg, svrgnutog premijera Thaksina Shinawatre.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene