Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

U eksploziji poginulo 29 rudara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U eskploziji plina u rudniku ugljena u Baiyinu, u pokrajini Gansu na sjeverozapadu Kine, poginulo je 29 rudara, a 19 je ranjeno, potvrdile su lokalne vlasti.

Među ozlijeđenim rudarima šestorica su u teškom stanju, izjavio je predstavnik državnog rudnika Weijiadi koji se nalazi oko 100 km sjeverozapadno od pokrajinske prijestolnice Lanzhou.

Pročitajte i ovo Eksplozija u hidroelektrani kod Bologne Užas kod Bologne VIDEO Eksplozija u talijanskoj hidroelektrani: Četvero radnika poginulo, za nekolicinom se još traga Slika nije dostupna Tragedija u Turskoj U rudniku u Turskoj 18 rudara još je pod zemljom

Uzrok nesreće koja se dogodila jučer poslijepodne još uvijek je nepoznat, a istraga je pokrenuta, rekao je predstavnik rudnika.

U trenutku nesreće u rudniku se nalazio 71 rudar, od kojih su 36 uspjela izaći, a još šestorica su kasnije spašena, javila je agencija Xinhua.

Prema službenim podacima, prošle godine je u Kini poginulo oko 6.000 rudara. Zastarjela oprema, ilegalni rudnici, loši sustavi sigurnosti i nadzora uzroci su mnogih rudarskih nesreća.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene