Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija u Keniji

VIDEO Strašna eksplozija kamiona s plinom: Ozlijeđeno gotovo 300 ljudi, među poginulima je i dijete

Eksplozija u Keniji
Eksplozija u Keniji Foto: X/BNO News
U Nairobiju, glavnom gradu Kenije, eksplodirao je kamion koji je prevozio plin. U eksploziji su poginule dvije osobe među kojima je i dijete te je ozlijeđeno gotovo 300 ljudi.

Velika eksplozija plina u Nairobiju, glavnom gradu Kenije, ozlijedila je gotovo 300 ljudi, a tri su osobe poginule.

Oko 23:30 u okrugu Embakasi eksplodirao je kamion koji je prevozio plin. U eksploziji su oštećeni stambeni objekti, poslovni objekti i automobili, a izbio je i požar.

Vlada je priopćila da se eksplozija dogodila u plinskom postrojenju, no uzrok još nije poznat.

Prema podacima kenijskog Crvenog križa, 271 osoba prevezena je u bolnicu, a 27 ih je zbrinuto na licu mjesta.

Pročitajte i ovo Pad aviona na Floridi Očekuje se istraga VIDEO Avion se srušio na kuću na Floridi: Broje se mrtvi, izbio je i veliki požar

Šef policije Wesley Kimeto rekao je da su u eksploziji poginuli odrasla osoba i dijete te da bi broj žrtava još mogao rasti. Među ozlijeđenima ima najmanje 25 djece.

Nakon eksplozije izgorjelo je skladište odjeće i tekstila, a kako piše BBC, požar se proširio na nekoliko stambenih naselja. Brojni svjedoci izjavili su da su nakon eksplozije osjetili snažno podrhtavanje.

"Opekao sam se dok sam pokušavao pobjeći. Eksplodirao je točno ispred mene, srušio me i plamen me zahvatio. Sretan sam što sam bio dovoljno jak da se izvučem", izjavio je jedan od ozlijeđenih.

Pročitajte i ovo Provjereno: sustav je ogoljen - 5 Priča provjerenog ''Ne znam hoću li ikad plakati kao tada'': Potresna ispovijest Mihaele o agoniji koju je prolazila kao dijete

"Osjećalo se kao da će se kuća srušiti. Prvo nismo ni znali što se događa, bilo je kao potres", kazao je čovjek koji živi blizu mjesta eksplozije.

Tamošnji mediji poručuju da su nakon eksplozije svi u blizini napustili svoje domove.

"Nažalost, zapalile su se i stambene kuće u susjedstvu, a dobar dio stanara bio je unutra jer je bila kasna noć", napomenuo je Isaac Mwaura, vladin glasnogovornik.

"Kenijcima se ovime savjetuje da se drže podalje od ograđenog područja da bi se spasilačka misija mogla provesti uz minimalne smetnje", dodao je Mwaura.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene