Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U eksploziji kemijske rafinerije 10 ozlijeđenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U snažnoj eksploziji koja se dogodila u srijedu ujutro u kemijskoj rafineriji u Danversu, 30 km sjeverno od Bostona, oštećeno je 60-ak kuća u krugu od pola kilometra i ozlijeđeno najmanje 10 osoba, no ni jedna od njih nije u životnoj opasnosti, kazali su svjedoci i vatrogasci.

"Najmanje 10 ljudi primljeno je u lokalne bolnice, ali nitko nije
poginuo niti je u kritičnom stanju", rekao je zapovjednik vatrogasaca u Danversu, Jim Tutco, prenosi dnevni list "Boston Globe" na svom web portalu.

Pročitajte i ovo Ukrajinske bespilotne letjelice pogodile rusku rafineriju Napad bespilotnim letjelicama VIDEO Ukrajinski dronovi pogodili rusku rafineriju nafte, izbio je veliki požar Slika nije dostupna Eksplozija i požar u kemijskoj rafineriji

Eksplozija, koja se dogodila u 02:45 sati ujutro u krugu rafinerije CAI, Inc. u industrijskom parku luke Danvers, osjetila se na udaljenosti od 60 km. U blizini mjesta eksplozije, nakon koje je izbio požar, srušeno je nekoliko kuća i poslovnih objekata, a na 60-ak kuća izbijena su vrata, razbijeni prozori i zabilježena druga oštećenja.

Stanovnici su eksploziju opisali kao potres, a predstavnici vlasti kažu kako je pravo čudo da nitko nije poginuo. Nakon eksplozije iznad rafinerije se dizao veliki oblak dima, a najugroženiji stanovnici su evakuirani.

Policija, vatrogasci i ambulantna kola su na mjestu nesreće, a Stephen Coan, načelnik vatrogasne službe u državi Massatchusets, izjavio je kako se još utvrđuju uzroci eksplozije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene