Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dopredsjednik Srpske demokratske stranke u Bosni i Hercegovini Branislav Garić ubijen je u Doboju, potvrdila je lokalna policija.


Prema dostupnim podacima, Garićevo beživotno tijelo pronađeno je u sjedištu SDS-a u tom bosanskohercegovačkom gradu, a pretpostavlja se kako se ubojstvo dogodilo u poslijepodnevnim satima.

Vezani članci Most mladosti Dva mjeseca prelazak posebnom rutom: Privremena regulacija prometa na Mostu mladosti Užasni vozači (Foto: thechive.com) Svjetsko prvenstvo za najgore vozače može početi, tko je vaš favorit?

Sarajevska policija istodobno je priopćila kako joj se tijekom dana dragovoljno predao Rajko Savić koji je izjavio kako je on ubio Garića. Glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova Sarajevske županije Dragan Mioković kazao je kako je Savić saslušan te pritvoren, a vjerojatno će biti izručen policiji u Doboju.

Rajko Savić direktor je i vlasnik poduzeća 'Građ-promet' iz Doboja i također član SDS-a, stranke koja je od 1992. godine neprekidno na vlasti u tom gradu. 'Građ-promet' izvodio je radove na izgradnji najatraktivnijih objekata u Doboju i redovito bez zapreka dobivao sve potrebne dozvole za to od općinskih vlasti.

Za sada nema naznaka o motivima ubojstva no predsjednik SDS-a Mladen Bosić ipak je odmah doputovao u Doboj i tamo izjavio kako je ovo još jedan dokaz opće nesigurnosti koja vlada u Republici Srpskoj za što je optužio aktualnu entitetsku vlast predvođenu premijerom Miloradom Dodikom.