Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Eksplodirao detonator

U crkvama u Ateni i Solunu deaktivirane bombe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grčka je policija neutralizirala pet eksplozivnih naprava postavljenih u pravoslavnoj katedrali u Ateni, u glavnoj crkvi u Pireju, luci glavnog grada, i u dvije bizantske crkve u Solunu, naveo je policijski izvor.

Od Atene do Pireja sve su bombe napravljene od malih plinskih naboja i bile su povezane sa satnim mehanizmom, precizirao je isti izvor. Telefonskim pozivima na njih su upozoreni policija, tv-mreža i atenski dnevni list. U jednoj od crkava u Pireju eksplodirao je detonator i izazvao manje štete. U Solunu je policija pronašla upaljače, ali nije rekla kako je upozorena na njih.

Pročitajte i ovo Gordan Grlić Radman Uvjeti i sigurnost Ministar Grlić Radman nakon posjeta navijačima u zatvoru: "Bilo je dirljivo. Djelovali su zbunjeno, nisu ni svjesni situacije" Radman i Malenica - 1 Sukob navijača Radman i Malenica posjetili Dinamove navijače u grčkim zatvorima: "Nastavljamo se brinuti za uvjete i sigurnost"

Napade plinskim nabojima, koji su česti u Grčkoj, policija pripisuje anarhiststičkom pokretu, ali njihove akcije do sada nisu bile uperene protiv neke vjeroispovijedi. Neredi su vrlo česti u Grčkoj pošto je policija u Ateni u prosincu 2008. iz vatrenog oružja ubila jednog tinejdžera.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene