Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Panika u Beču

Dječak (14) planirao teroristički napad na zapadnom kolodvoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Austrijsko državno odvjetništvo u St. Poeltenu i Služba za zaštitu ustavnog poretka pokrenuli su istragu protiv 14-godišnjaka osumnjičenog za sudjelovanje u terorističkoj skupini, uhićenog u utorak na večer.

Istražni zatvor osumnjičeniku produljen je u srijedu.

Pročitajte i ovo Žena sa snimke traje potraga Veliki preokret! Javila se žena sa snimke: "To je moje dijete, u paklu sam od nedjelje" Slika nije dostupna Beč je pažljiviji Austrija donijela odluku koja se odnosi na sve građane, Italija promijenila uvjete za ulazak u zemlju

Osumnjičeni 14-godišnji učenik, turski državljanin koji već najmanje osam godina živi u Austriji, raspitivao se na internetu o mogućnosti sastavljanja nekonvencionalnih eksplozivnih naprava i pokazao namjeru da ih upotrijebi, priopćilo je državno odvjetništvo Donje Austrije. Mjesto njegova planiranog terorističkog napada navodno je bio bečki zapadni kolodvor.

Uhićeni je izjavio da još nije bio sastavio eksplozivnu napravu, ali je skupio "konkretne informacije o kupnji potrebnih predmeta", tvrdi državno odvjetništvo.

Zemlja koja je postala najveći izvor džihadista Islamske države

Prema istom izvoru, 14-godišnjak nije imao u planu samoubilačke napade. Međutim, državno odvjetništvo tvrdi kako je otvoreno najavljivao da će otputovati u Siriju kako bi se ondje priključio džihadističkoj Islamskoj državi.

Policija je istragu protiv njega pokrenula početkom listopada, kad je dječak upao u oči svojoj okolici sve radikalnijim izjavama i ponašanjem. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene