Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Armenski predsjednik uveo izvanredno stanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Armenski predsjednik Robert Kočarjan u subotu je navečer potpisao uredbu o uvođenju izvanrednog stanja u zemlji nakon što je došlo do sukoba policije i oporbenih prosvjednika u glavnom gradu Erevanu.

U priopćenju iz ureda predsjednika navodi se da je Kočarjan potpisao uredbu o proglašenju izvanrednog stanja do 20. ožujka kako "spriječio prijetnju ustavnom poretku".

Pročitajte i ovo Nikol Pashinyan i Vladimir Putin Drastična promjena Novi udarac za Putina - država saveznica okreće mu leđa, žele u američki tabor: "Moskva nas je iznevjerila" Havaji na udaru jakih uragana (Foto: Dnevnik.hr) - 2 NA HAVAJIMA Uragan poharao "raj na zemlji": Stanovnici zatvoreni u kućama zbog odrona i poplava, proglašeno izvanredno stanje

Nešto ranije došlo je do sukoba oko 5,000 prosvjednika i nekoliko stotina pripadnika specijalnih policijskih snaga. Pristaše oporbe već danima prosvjeduju protiv pobjede vladajućeg kandidata Serža Sarkisjana na predsjedničkim izborima 19. veljače. Rezultate smatraju lažiranima i tvrde da je pravi pobjednik oporbeni kandidat Levon Ter-Petrosjan.

U sukobima policije i prosvjednika u subotu, prema neslužbenim informacijama, poginula je jedna osoba, a armensko ministarstvo pravosuđa potvrdilo je ranjavanje osmero policajaca. Prosvjednici su policiju napali kamenjem i molotovljevim koktelima, a policajci su uzvratili suzavcem i gumenim mecima.
  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene