Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedan španjolski pripadnik Guardie u civilu, ubijen je u operaciji usmjerenoj protiv baskijske gerilske organizacije ETA-e u Francuskoj, objavila je u subotu francuska policija.


Drugi policajac teško je ranjen u toj pucnjavi u francuskome gradu Capbretonu, dvadesetak kilometara od južnoga grada Biarritza.

Vezani članci Uragan Eta približava se Floridi - 9 Uragan koji je usmrtio 200 ljudi zahvatio i Floridu, najgore tek dolazi: Vlasti pozivaju građane da napuste domove Uragan Eta poharao srednju Ameriku - 2 Poginulo najmanje 70 ljudi, uništene tisuće domova - Uragan Eta u Srednjoj Americi pretvarao ulice u blatne rijeke

Njih su dvojica sudjelovala, kao policajci u civilu, u zajedničkoj operaciji s francuskom policijom, a napadači su pucali u njih izbliza, kad su oko 9:30 ulazili u automobil, rekao je za Reuters izvor iz francuske policije.

Policija lovi dvojicu muškaraca i jednu ženu koji su pobjegli s
mjesta napada.

Ovo je ubojstvo prvo ETA-ino ubojstvo otkako je 5. lipnja prekinula 15-mjesečni prekid vatre koji je zapravo već bila prekršila bombaškim napadom na madridski aerodrom u prosincu prošle godine

Španjolski ministar unutrašnjih poslova Alfredo Perez Rubalcaba potvrdio je da je jedan od policajaca poginuo, a da je drugi teško ranjen.

Francuska ministrica unutrašnjih poslova Michele Alliot-Marie kaže da ETA pokušava iskoristiti Francusku kao skrovište i bazu za pripremanje napada. Francuska poduzima sve ne bi li uhvatila počinitelje subotnjega ubojstva, dodala je.