Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U akciji protiv ETA-e u Francuskoj ubijen španjolski policajac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan španjolski pripadnik Guardie u civilu, ubijen je u operaciji usmjerenoj protiv baskijske gerilske organizacije ETA-e u Francuskoj, objavila je u subotu francuska policija.

Drugi policajac teško je ranjen u toj pucnjavi u francuskome gradu Capbretonu, dvadesetak kilometara od južnoga grada Biarritza.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna UŽAS u SAD-u Jedan od osnivača Androida pronađen izboden na ulici: Poznati stravični detalji njegovih posljednjih minuta života Ilustracija Opasna zemlja Pronađeno tijelo nestalog novinara: Ubijen tupim predmetom u glavu, poznato o čemu je zadnje pisao

Njih su dvojica sudjelovala, kao policajci u civilu, u zajedničkoj operaciji s francuskom policijom, a napadači su pucali u njih izbliza, kad su oko 9:30 ulazili u automobil, rekao je za Reuters izvor iz francuske policije.

Policija lovi dvojicu muškaraca i jednu ženu koji su pobjegli s
mjesta napada.

Ovo je ubojstvo prvo ETA-ino ubojstvo otkako je 5. lipnja prekinula 15-mjesečni prekid vatre koji je zapravo već bila prekršila bombaškim napadom na madridski aerodrom u prosincu prošle godine

Španjolski ministar unutrašnjih poslova Alfredo Perez Rubalcaba potvrdio je da je jedan od policajaca poginuo, a da je drugi teško ranjen.

Francuska ministrica unutrašnjih poslova Michele Alliot-Marie kaže da ETA pokušava iskoristiti Francusku kao skrovište i bazu za pripremanje napada. Francuska poduzima sve ne bi li uhvatila počinitelje subotnjega ubojstva, dodala je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene