Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kao teroristi koji su izveli pokolj u Parizu, Netanyahu je počinio zločine protiv čovječnosti na čelu vlade koja je masakrirala djecu koja su se igrala na plaži Gaze, rekao je Ahmet Davutoglu.


Islamsko-konzervativni predsjednik turske vlade Ahmet Davutoglu optužio je u četvrtak izraelskog kolegu Benjamina Netanyahua da je u Gazi počinio 'zločine protiv čovječnosti' usporedive s onima islamističkih 'terorista' u kojima je smrtno stradalo 17 osoba u Parizu.

Vezani članci Izvlačenje Suzy Ishkontane Petogodišnja djevojčica sedam je sati bila zatrpana u ruševinama zgrade, u krvavim sukobima sve više stradavaju djeca U Gazi uništene stotine zgrada Uništene ceste, zgrade, stotine mrtvih: Izrael kaže da nema roka za završetak sukoba - ''Ne stojimo sa štopericom. Želimo postići ciljeve''

'Kao teroristi koji su izveli pokolj u Parizu, Netanyahu je počinio zločine protiv čovječnosti na čelu vlade koja je masakrirala djecu koja su se igrala na plaži Gaze', kazao je Davutoglu novinarima prije odlaska u posjet Bruxellesu.

Riječi šefa turske vlada izgovorene su usred rata riječima između čelnika Turske i Izraela, čiji su odnosi na najnižoj razini.

Francois Hollande: Muslimani u svijetu 'prve su žrtve fanatizma'

Davutoglu je također osudio objavljivanje karikature proroka Muhameda u francuskom satiričnom tjedniku Charlie Hebdo, ocjenjujući da sloboda riječi nije 'sloboda vrijeđanja'.

'Objavljivanje te karikature teška je provokacija, sloboda tiska ne znači slobodu vrijeđanja', kazao je turski premijer novinarima u Ankari prije puta u Bruxelles.

'Ne možemo prihvatiti uvrede upućene proroku', naglasio je šef turske vlade. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook