Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Turski predsjednik upozorio na 'reakcionarnu prijetnju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turski predsjednik Ahmet Necdet Sezer, gorljivi branitelj sadašnjeg laičkog režima, iskoristio je svoj posljednji govor na otvaranju rada parlamenta kako bi upozorio na 'reakcionarnu prijetnju', misleći na vladu proizašlu iz islamističkog pokreta.

'Jedna od prijetnji unutarnjoj sigurnosti naše zemlje nakon osnivanja republike, čiji se utjecaj nastavlja širiti, opasnost je od reakcionarstva', kazao je pred zastupnicima Sezer, čiji se sedmogodišnji mandat privodi kraju u travnju, bez mogućnosti produljenja.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Teški dani Vučić poslao čudnu poruku te rekao da će sve objasniti: "Nije mi lako reći kakve smo vijesti dobili" Domagoj Ivanković i Domagoj Janković - 1 O Zokiju i Plenkiju Dva glumca došla na Markov trg pa najavili "Tvrdu kohabitaciju": Glavne uloge imaju predsjednik i premijer

Predsjednik je ocijenio da 'reakcionarna prijetnja nije promijenila cilj - dovesti u pitanje vrijednost države', prema tekstu njegova govora objavljenog na Internet stranici ureda predsjednika.

Predsjednik je naglasio primarnu ulogu drugog uporišta laicizma, vojsku, koju je ocijenio 'jamstvom za postojanje i dugotrajnost turskog političkog režima'.

Sezer, bivši predsjednik ustavnog suda, najviše pravosudne instance u zemlji, redovito se angažirao u vladi Recepa Tayyipa Erdogana, na vlasti je od studenog 2002.

Skupština je sazvana na izvanrednu sjednicu polovicom rujna, ali je službena inauguracija zakonodavne vlasti održana ove nedjelje, za koju je bio predviđen početak rada parlamenta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene