Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićeno 6 gusara

Turska mornarica spriječila napad na indijski brod

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna turska fregata je uspjela spriječiti napad gusara na indijski brod u Adenskom zaljevu i uhitila je šest somalskih gusara, objavila je turska vojska.

Indijski brod M/V Jal Layak je napadnut iz strojnice kada je plovio pomorskim prolazom kojeg koriste pomorske ophodnje ratnih brodova, stoji u priopćenju. Turska fregata Gokova, koja sudjeluje u NATO-voj pomorskoj snazi protiv gusara, uspjela je spriječiti pokušaj zauzimanja indijskog broda tijekom operacije u kojoj je sudjelovao jedan helikopter.

Pročitajte i ovo Ilustracija Škola u Trogiru Uhićen otac učenice koji je upao u razred i šakom udario profesora: "Djeca su u šoku!" Policija u Vukovaru, ilustracija Podignuta optužnica Optuženi napadači na skupinu djece u Vukovaru: Za četvoricu se traži produljenje istražnog zatvora, za petog mjera opreza, a šesti je u bijegu

Šest napadača je uhićeno i u pretraživanju njihovog broda pronađen je strojnica i drugo oružje. Međunarodne pomorske snage pokušavaju spriječiti gusarske napade u Somaliji i regiji. Te napore predvodi europska snaga Atalante i usmjerena je na osiguranje plovidbe Adenskim zaljevom, ključnim za prijevoz sirove nafte. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene